Til hovedinnhold

Denne paraplyen gir deg bedre mobildekning

...og den kan lade mobiltelefonen din.

Vodafone

Det britiske teleselskapet Vodafone har laget en helt spesiell paraply som ikke bare lover å holde deg tørr i regnvær, men som også kan lade opp mobiltelefonen din med solenergi. Paraplyen, som har fått navnet Booster Brolly, inneholder i tillegg teknologi som gir deg bedre mobildekning. Samtidig kan den selvfølgelig også brukes som parasoll og beskytte deg mot solen.

Booster Brolly er utviklet i samarbeid med University College London (UCL), og målet var å lage et produkt som skulle gjøre opplevelsen bedre for alle de tusenvis av mennesker som i sommer har tenkt seg på festival.

Miljøvennlig mobillader

Paraplyen er designet for å fungere som en miljøvennlig mobillader. Duken i paraplyen inneholder flere bøyelige solcellepaneler, som genererer nok elektrisitet til å lade opp et batteri som sitter i håndtaket på paraplyen. Dermed kan du lade opp mobiltelefonen din ved å plugge den inn i USB-kontakten i paraplyhåndtaket, uansett om solen skinner eller om det regner.

Elektrisiteten fra solcellepanelene driver også en liten mikroantenne, som forsterker 3G-signalet fra basestasjonen slik at alle som befinner seg innenfor en én-meters radius fra paraplyen får bedre mobildekning.

– Vi ønsket å lage et praktisk, men høyteknologisk og innovativt produkt som virkelig kunne gi festivaldeltakerne en bedre opplevelse, sier merkevaresjef Danielle Crook i Vodafone i en pressemelding.

Dr. Kenneth Tong er mannen bak paraplyen, og forteller i Vodafones blogg at han har støtt på ganske mange utfordringer i arbeidet med å lage paraplyen. Det å finne solcellepaneler som er fleksible nok til å kunne bøyes var vanskelig, og når Tong først fant en produsent som kunne levere dette viste det seg å være vanskelig å feste solcellepanelene til stoffet i paraplyen.

– Vi prøvde alt og testet alle mulige typer high-tech klebemidler. Vi prøvde til og med superlim, men det gikk i stykker og falt av, sier Tong.

Løsningen ble å sy alt sammen for hånd, inkludert de tilsammen tolv 2-volts solcellepanelene.

Fungerer også som lommelykt

Booster Brolly har enda flere triks i ermet. Håndtaket har nemlig også en innebygget LED-lommelykt, slik at du finner frem til teltet ditt i nattens mulm og mørke etter at den siste konserten er slutt.

I tillegg har paraplyen en mobilholder, så du kan bruke paraplyen som "håndfriløsning".

Booster Brolly er foreløpig bare et konseptprodukt, og det er usikkert om den noen gang kommer i salg. Men Vodafone sier de vil teste den ut under Isle of Wight-festivalen som går av stabelen 21.-24. juni.

Dr. Tong har allerede flere planer om hvordan han kan forbedre paraplyen. Neste generasjon Booster Brolly vil du antagelig kunne kontrollere via en app på mobilen din.

Sliter du med dårlig batteritid på mobiltelefonen din? Da bør du ta en kikk på denne solcelleladeren til mobilen. Les også om denne praktiske nødladeren som gir deg nok strøm til å lade mobilen din fem ganger: Flatt batteri? Her er løsningen!

Les også: Denne mobilen holder koken i 15 år og Nå kan du ringe uten dekning

(Kilde: Vodafone-blogg, Ubergizmo.com)

annonse