Tek.no

Nyhet

Penn vibrerer når du skriver feil

Et nyttig verktøy i kampen for korrekt grammatikk.

Lernstift
10 Feb 2013 07:03

I vår digitale tidsalder med tastaturer og smarttelefoner, har enkelte spådd de tradisjonelle skrivemåtenes død. Pennen er imidlertid en hardhaus, og nekter simpelthen å forsvinne. I stedet tilpasser den seg de nye tidene, og gjør seg derfor «smart».

Tidligere har vi sett smartpennen Livescribe, som tar opp det du skriver og viser det på PC-skjermen. Nå kommer enda et høyteknologisk skriveredskap, som sier ifra når du skriver feil.

For mange skrivefeil

Lernstift er navnet på den pedagogiske pennen, som vibrerer når brukeren slurver med grammatikken. Den er skapt av det tyske ekteparet Falk og Mandy Wolsky, som kom på ideen da de så at sønnen hadde drøssevis med skrivefeil da han skriblet.

Løsningen ble en Linux-basert penn med to modi: Kalligrafi og ortografi. Førstnevnte vibrerer når bokstaver blir skrevet ukorrekt, mens sistnevnte lar brukeren få vite det når han eller hun skriver ord eller setninger feil. Da vibrerer pennen én gang for stavefeil og to ganger for grammatiske feil.

Innmaten til Lernstift.Foto: Lernstift

Mer enn bare blekk

På innsiden av Lernstift finner du naturligvis mer enn bare blekk. Her er det en haug med sensorer for trykk og bevegelse, en trådløs modul som overfører teksten til en PC, et batteri og Lernstift-programvare for å oppdage skriving.

En annen artig egenskap ved Lernstift er at den kan skrive i lufta. Pennen støtter luftbevegelser, slik at også disse kan bli tatt opp og overført til en datamaskin.

Lernstift kommer på markedet i august 2013, men noen pris er ennå ikke fastsatt. Les mer om den pedagogiske pennen hos Lernstift.com.

Vi er på Facebook!

Videoen nedenfor viser fram prototypen av Lernstift. Obs! Den er på tysk:

(Kilde: Wired UK)

Les også
De beste nerdegavene til Valentinsdagen
Les også
Dette er mus og tastatur i ett
Les også
Dette kvadrokopteret er din personlige fotograf
Les også
Livescribe Echo: Penn med hukommelse og apps
annonse

Les også