Nyhet

Tredobling av mobilvideo

Raskere nett betyr at brukervanene endres.

Videoforbruket på smarttelefoner og nettbrett har tredoblet seg, mens det totale forbruket av digitalvideo økte med bare 30 prosent fra 2011 til 2012. Det går frem av en undersøkelse som er gjort av Adobe, hvor 19,6 milliarder online videoavspillinger i USA er analysert.

– Vi ser for tiden en imponerende vekst i videoforbruk på smarttelefoner og nettbrett. Ikke overraskende blir smarttelefonvideoer oftest sett mens man er på farten, mens nettbrettbrukere ser lengre programmer eller sport og vanligvis via en WiFi-tilkobling, sier Stefan Dahlgren, nordisk direktør i Adobe.

Stefan Dahlgren, nordisk direktør i Adobe.Foto: Adobe, Sandra Birgersdotter

Nettbrett forbi mobil

Undersøkelsen viser at videoforbruket på nettbrett i 2012 såvidt innhentet videoforbruket på smarttelefoner. Tallene viser at det er forskjell på seermønsteret på de ulike enhetene. Mens videoforbruket på smarttelefoner er størst på mandag, torsdag og søndag – i hvert fall i USA, er de mest populære "videodagene" for nettbrettbrukere i helgene. I helgene ser brukerne også lengre programmer som sportssendinger og TV-serier.

Adobe mener den store veksten av digital video stiller nye krav til distributører og annonserer, og har derfor lansert en Adobe Primetime – en plattform som samler video/TV-distribusjon, analyseverktøy og administrasjon av reklame på tvers av ulike enheter og plattformer.

Video utgjør mer enn halvparten av trafikken

Også Cisco har gjort undersøkelser på bruk av video i mobilnettene, og kunne i rapporten Cisco Visual Networking Index slå fast at 2012 ble det året trafikk fra video på mobile enheter utgjorde mer enn 50 prosent av den samlede, globale mobildatatrafikken.

Raskere mobilnett er en naturlig årsak til at vi ser stadig mer video på mobilen. Og det skal bli enda raskere; I 2017 forventer Cisco at gjennomsnittshastigheten i nettene globalt vil øke med sju ganger i forhold til i 2012.

Les mer her: – Vil overføre tilsvarende 30 billioner bilder via mobilnettet

Du finner hele Adobe-undersøkelsen her.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Denne roboten er som hentet rett ut av The Big Bang Theory
Les også
1 million har smartmobil, men bruker ikke data
Les også
Verdens raskeste mobilnett på T-banen
Les også
– Vil overføre tilsvarende 30 billioner bilder via mobilnettet
annonse