Nyhet

Verdensrom-sex kan få katastrofale følger

Ingen ubeskyttet moro på astronauter og romturister.

Hvis du noensinne har drømt om å ha en hyggestund oppe i verdensrommet, bør du kanskje tenke om igjen. Forskere har nemlig oppdaget at kjønnslig omgang i vektløs tilstand kan gi grusomme konsekvenser for potensielle avkom.

I tillegg byr verdensommet på alvorlige helseplager og livstruende lidelser som nervesykdommer og kreft, og dette kommer ved siden av farer som oksygenmangel og stråling. Det skriver Daily Mail.

Hypertyngdekraft

Forskerne foretok konkrete studier av reproduksjonssystemet til planter, ettersom dette har mange likheter med opplegget til pattedyr. Resultatet var alt annet enn oppløftende.

Professor Anja Geitmann ved Universitetet i Montreal forteller at forskere allerede visste at tyngdekraft har hatt en vesentlig innvirkning på utviklingen av plante- og dyrelivet på Jorda.

– Det vi fremdeles er i ferd med å finne ut er hvordan celleprosessene i mennesker og dyr blir påvirket av mer intens tyngdekraft, eller hypertyngdekraft, som finnes på en stor planet. Det samme gjelder mikrotyngdekraft, som miljøet ombord et romskip, forklarer hun til Daily Mail.

Påvirker celleveksten

Forskerne valgte seg ut pollen som studieobjekt, ettersom det har en viktig rolle i plantenes reproduksjon og fordi det har rask vekst.

Ved både hyper- og mikrotyngdekraft ble cellene påvirket, slik at de ikke vokste i normalt tempo og kontrollerte former. En ubalanse på et slikt nivå kan med andre ord få alvorlige følger for hvordan cellene i kroppen reproduserer seg selv – og dermed lede til sykdommer og død. Dine etterfølgere vil få det enda verre på grunn av mutasjonene dette vil føre med seg.

Ved hjelp av denne studien har forskerne fått større forståelse for hvordan tyngdekraften påvirker oss på et cellulært nivå, og funnet ut at vi kanskje burde iverksette tiltak før vi stikker av gårde og koloniserer Mars.

Du fikk kanskje ikke lyst til å bli romkolonist nå, men likevel:
Nå kan du bli marsboer. Her er kravene »

(Kilder: Daily Mail via Gizmodo)

Les også
Denne nettsiden viser hvor langt det er til Mars
Les også
Bill Gates lover bort 100 000 dollar for bedre kondomer
Les også
Europa skal lage super-teleskop
Les også
Skal USA bygge Dødsstjernen?
Les også
I dag passerer asteroiden «Ødeleggeren» jorden
Les også
Nå kan du bli marsboer
annonse