Tek.no

Nyhet

Disse VR-brillene kan lese følelsene dine

LooxidVR har noe andre VR-briller ikke har.

Looxid Labs
9 Jan 2018 20:00

VR-briller begynner det å bli en del av på markedet, og det blir dermed også vanskeligere å skille seg ut. Nå har det kommet et nytt par VR-briller som imidlertid byr på noe helt nytt, melder blant andre The Next Web.

Et av de mange innovative produktene som ble bragt til årets CES-messe var nemlig LooxidVR, et par VR-briller som kan registrere både øyene og hjernebølgene til brukeren.

Det nye VR-produktet bruker mobiltelefonen, i likhet med mange andre VR-briller på markedet, men her slutter altså likhetene. Brillene har innebygde EEG-sensorer som brukes til nevrofysiologisk måling og registrering av hjernens elektriske aktivitet, og i tillegg har de innebygget sensor som registrerer øyebevegelsene til brukeren.

Forstår følelsene dine

På innsiden befinner det seg seks EEG-sensorer og to kameraer som leser øyebevegelsene. Bilde: Looxid Labs

Hensikten med denne løsningen er å samle inn informasjon om hvordan brukeren reagerer på VR-omgivelsene, og ved hjelp av kunstig intelligente algoritmer skal denne informasjonen igjen sette brillene i stand til å danne et bilde av brukerens følelser og mentale tilstand.

I tillegg til øyebevegelsene kan brillene også registrere størrelsen på selve pupillen, en annen faktor i å kartlegge psykologiske prosesser.

Konseptet skal blant annet ha bruksområder på det medisinske feltet og innen opplæring. Teknologien kan formodentlig også nyttiggjøres for vanlige forbrukere, for eksempel ved å legge til rette for mer realistiske VR-omgivelser som kan tilpasses brukerens reaksjoner. Produsenten har imidlertid ikke vært helt klare på akkurat hvilke bruksområder de ser for seg.

Ennå er produktet på et tidlig stadium, og i første omgang skal det kun lanseres i en utviklerversjon. Denne kan ifølge hjemmesiden forhåndsbestilles fra 1. februar i år. En presentasjonsvideo kan du se under.

Les alle CES-nyhetene her »

Les også
Oculus Rift-brillene sluttet plutselig å fungere
Les også
Intel har lansert smartbriller som ikke ser helt «nerdete» ut
Les også
Disse VR-brillene gir deg «alt» i én pakke
Les også
VR er på ingen måte dødt: Nå har VR-brillene nådd en diger milepæl
annonse

Les også