Til hovedinnhold

Med iOS 12 vil Apple låse opp NFC-brikken for utviklere

Vil endelig kunne brukes til mer enn bare Apple Pay.

Daniel Rosenquist

Helt siden iPhone 6 kom i 2014 har Apples mobiler vært utstyrt med NFC-teknologi (near field communication), som de utelukkende har brukt til mobilbetaling via Apple Pay. Med neste iOS-versjon kan det imidlertid se ut til at NFC får mange nye bruksområder.

Avisen The Information (via 9to5mac) har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple skal åpne NFC-maskinvaren fullstendig opp for tredjepartsutviklere med iOS 12.

Ifølge kildene er planen at dette skal gi NFC-teknologien i iPhone-telefonene mange nye bruksområder utover Apple Pay. Slike bruksområder kan blant annet være å åpne bildører, benytte seg av transportløsninger og få tilgang til hotellrom og andre typer bygninger.

Virtuelle transittkort

Apple skal allerede være i gang med å teste den utvidede NFC-funksjonaliteten blant sine egne ansatte ved selskapets hovedkvarter Apple Park, hvor løsningen brukes til å gi ansatte adgang til ulike bygninger med mobilen.

Funksjonaliteten er selvsagt avhengig av at tjenesten man bruker den med også har den nødvendige NFC-støtten, men slik støtte er allerede på plass i varierende grad. Som 9to5mac peker på finnes det hoteller som har implementert støtte for kontaktløs opplåsing av hotellrom med mobilen, og i Storbritannia går det allerede an å ta t-banen ved å bruke iPhone som virtuelt transittkort.

Særlig sistnevnte bruksområde skal Apple ifølge kildene være interessert i å utforske videre, og i den forbindelse skal selskapet være i dialog med Cubic, et selskap som jobber med mobilbaserte løsninger for offentlig transport.

Dersom opplysningene til The Information er sannferdige kommer Apple trolig til å dele mer informasjon om planene på WWDC-konferansen, som går av stabelen den 4. juni, altså neste uke.

annonse