Til hovedinnhold

Disse spillene kommer i august

Larian Studios

Sommervarmen ser ikke ut til å ta en pause med det første, så hva er da bedre enn å sette seg og kjøle seg ned med noen nye spill?

Nedenfor finner du en liste over samtlige spill som kommer ut i august; både gamle spill til nye konsoller, og helt nye utgivelser.

Yakuza 0

SEGA

Utvikler/Utgiver: SEGA

Spillplattform: PC (Windows), PS4

Utgivelsesdato: 1. august 2018

Spillmoduser: Enspiller

Yakuza 0 er et action-eventyrspill i tredjepersonsperspektiv som ble utgitt i Japan i 2015, men kom ikke ut i Norge før januar 2017. Spillet har kun blitt utgitt på Playstation, men kommer nå også ut på Windows PC-er ved månedsskiftet. Yakuza 0 er forløperen til Yakuza-spillserien, og finner sted i 1988, mange år før handlingen av det første Yakuza-spillet.

Yakuza 0 befinner seg i en åpen verden der du varierer mellom å kontrollere serie-protagonisten Kazuma Kiryu og Goro Majima, alt ettersom hvor i historien du befinner deg. Når de plutselig befinner seg i midten av en voldsom maktkamp mellom noen av Japans tøffeste gjenger, begynner de å undersøke for å oppklare hva som skjer.

I spillet kan du utvikle karakterene du kontrollerer ved å kjøpe oppgraderinger som låses opp etterhvert som du tar deg videre i historien. Disse oppgraderingene kan kjøpes ved penger opptjent av å vinne slag eller ved Kiryu og Majimas virksomheter. Virksomhetene kan du selv tjene penger til ved å gjøre sideoppdrag.

I Yakuza 0 finnes det en rekke forskjellige kampstiler du kan benytte deg av i kampsituasjoner, og dersom du fullfører sideoppdragene til virksomhetene vil du låse opp en legendarisk kampstil for både Kiryu og Majima.

Overcooked! 2

Team17 Digital Ltd.

Utvikler/Utgiver: Ghost Town Games Ltd. / Team17 Digital Ltd.

Spillplattform: PC (Windows, OS X, Linux), PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 7. august 2018

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller, Samarbeid

Overcooked! 2 er et simuleringsspill basert på matlaging og en direkte etterfølger til Overcooked!.

Akkurat som i det første spillet vil det være mulig å spille med venner og familie på en og samme konsoll. Online-spilling var derimot ikke mulig på originalspillet, og har vært svært ettertraktet hos de fleste spillere. Det vil nå bli mulig i Overcooked! 2.

Alene eller sammen med venner må du lage mat i hui og hast før tiden renner ut, enten du må gjøre det i en varmluftsballong, inne i et gammelt slott eller på en annen planet.

Nytt i Overcooked! 2 er også inkluderingen av nye spillbare kokker, der du kan ta formen som blant annet en apekatt, panda, blekksprut eller enhjørning.

Dead Cells

Motion Twin

Utvikler/Utgiver: Motion Twin

Spillplattform: PC (Windows, OS X, Linux), PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 7. august 2018 (Early Access siden 10. mai 2017)

Spillmoduser: Enspiller

Dead Cells er et action-eventyrspill med «roguelike»-tendenser. Spillet er blitt beskrevet som en hybrid mellom tilfeldig genererte roguelike-spill og mer utforskende action-spill som Metroid og Castlevania.

I spillet kontroller du en cellemasse som opptar og kontrollerer kroppen til en avdød fange. Gjennom spillet kjemper du deg gjennom en tilfeldig generert grotte flust av fiender ute etter å drepe deg. Ettersom du kjemper deg videre vil du kunne plukke opp utstyr, våpen og andre oppgraderinger.

I tillegg vil du kunne plukke opp celler som kan brukes til å kjøpe permanente oppgraderinger som er nyttig til senere gjennomganger av spillet. Dersom du dør før du har fullført grotten vil cellene imidlertid gå tapt.

Kampsystemet skal ha likheter med Dark Souls-spillene i den grad at du vil møte på fiender med særegne kvaliteter der du må tilpasse deg for å overvinne dem, i tillegg til at hyppig død og gjentatte forsøk er en fundamental del av spillet.

Monster Hunter: World

Capcom Co., Ltd.

Utvikler/Utgiver: CAPCOM Co., Ltd.

Spillplattform: PC (Windows), PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 9. august 2018

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Monster Hunter: World er et action-rollespill i tredjepersonsperspektiv som kom ut på PS4 og Xbox One tidligere i år. Nå kommer det omsider ut for Windows-brukere også.

I Monster Hunter: World kan du lage din egen karakter som vil begi seg ut i et landskap fylt av gigantiske monstre og dinosaur-liknende skapninger. Du vil ha en liten leir der du kan bytte våpen og utstyr. Du kan også ta på deg oppdrag som for eksempel kan gå ut på å finne et monster og drepe det, og vil bli belønnet om du lykkes.

Når du støter på et monster vil du ha flere muligheter til å både drepe og fange vesenet. Dersom du klarer å svekke skapningen nok kan monsterets strategi endres, og det kan enten det blir mer aggressivt eller velge å flykte fra deg i søk etter hvile og mat.

Om du dør vil du kunne begi deg ut på samme oppdrag og vil starte fra leiren, men med redusert belønning om du skulle klare det.

Du kan spille med opptil tre andre spillere online, men lokal flerspiller støttes ikke.

Madden NFL 19

EA Sports

Utvikler/Utgiver: EA Triburon / EA Sports

Spillplattform: PC (Windows), PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 10. august 2018

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Madden NFL 19 er et amerikansk fotballspill; en årlig tittel fra EA Sports. Spillet er, som alltid, basert på den amerikanske fotballigaen NFL (National Football League).

Nytt fra Madden NFL 18, som kom ut august i fjor, skal være en rekke mindre ting. Grafikken, spesielt på spillerne, skal være bedre og animasjonene skal bli mer realistiske.

Videre skal flere av NFL-lagenes stadioner være inkludert i spillet på nøyaktig vis, som for eksempel hjemmebanene til Chicago Bears, New England Patriots, Miami Dolphins og flere.

Spillmoduser som Franchise og Madden Ultimate Team eksisterer fortsatt. I Franchise-modusen kan du ta over et lag i NFL og spille gjennom sesonger, forbedre spillere og handle med andre klubber. I Ultimate Team kan du bygge ditt eget unike lag ved å bruke mynter som opptjenes ved å spille kamper eller fullføre utfordringer.

We Happy Few

Bilde: Gearbox Publishing

Utvikler/Utgiver: Compulsion Games / Gearbox Publishing

Spillplattform: PC (Windows), PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 10. august 2018 (Early Access siden 26. juli 2016)

Spillmoduser: Enspiller

We Happy Few er et eventyr- og overlevelsesspill satt førstepersonsperspektiv. Spillet har også elementer fra andre sjangergrupper, som rollespill og roguelike. Etter to år i Early Access er det på tide at spillet utgis.

Spillets univers finner sted i en alternativ tidslinje der andre verdenskrig fikk en tidligere slutt med katastrofale konsekvenser for både nazister og jøder. Videre dannet det seg et nytt tysk imperium som tok over Storbritannia, og fortsatte å krige mot resten av Europa.

Resultatet ble et dystopisk Storbritannia, og handlingen i spillet foregår på midten av 60-tallet. I spillet tar du for deg en av tre forskjellige karakterer i den fiktive byen Wellington Wells, som er på randen av et samfunnskollaps. En overbruk av hallusinogener (hallusinasjonsfremkallende legemidler) har sørget for at byens innbyggere lever lykkelig uvitende om sannheten i deres verden.

Som spiller kan du utforske byens distrikter, selv om kun ett distrikt vil være åpent i starten av spillet, men om du fullfører mål underveis vil flere distrikter åpnes opp. For å vinne i We Happy Few må du klare en serie med viktige oppdrag før tiden går ut, og samfunnet kollapser totalt. Utforsking er imidlertid ikke ufarlig, da du vil bli lagt merke til om du skiller deg ut fra de andre innbyggerne. Dersom du skulle dø, bli fanget eller tiden løper ut må du starte på nytt igjen.

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Blizzard

Utvikler/Utgiver: Blizzard Entertainment

Spillplattform: PC (Windows, OS X)

Utgivelsesdato: 14. august 2018

Spillmoduser: Flerspiller

World of Warcraft er klar for sin syvende utvidelse. WoW er en MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) som først kom til verden i 2004 (2005 i Europa).

Legion-utvidelsen går mot sin slutt etter å ha vært mer vellykket enn forløperen, Warlords of Draenor. Battle for Azeroth vil etterfølge Legion, og historien vil nå basere seg på rivaliseringen mellom de to hovedklanene i spillet; Alliance og Horde.

Som alltid i en ny utvidelse vil nivåtaket økes; denne gangen fra 110 til 120.

Teldrassil (startsone for Night Elves) i flammer og Undercity (byen til Undead-rasen) i ruiner er noen av endringene du vil se fra og med 14. august. Horde vil ha tatt over mesteparten av kontinentet Kalimdor, mens Alliance regjerer over Eastern Kingdoms.

Utvidelsen introduserer et nytt kontinent bestående av to øyer, som ligger mellom Kalimdor og Eastern Kingdoms. Øyene Zandalar og Kul Tiras tilhører Horde og Alliance respektivt, og inneholder tre soner hver. Der vil du kunne gjøre oppdrag for å nå maksnivået.

I tillegg til dette vil det blant annet komme nye spillmoduser, raids og dungeons.

Death's Gambit

Adult Swim Games

Utvikler/Utgiver: White Rabbit / Adult Swim Games

Spillplattform: PC (Windows), PS4

Utgivelsesdato: 14. august 2018

Spillmoduser: Enspiller

Death's Gambit er et action-RPG og plattformspill i 2D. Spillet finner sted i en fiktiv middelalder fylt av mysterier og monstre.

Spillet består av mange unike monstre som alle representerer en unik opplevelse, skal man tro på utgiverne. Death's Gambit er inspirert av Dark Souls-spillene og sammenlikner kampsystemet med Souls-serien, på liknende vis som Dead Cells tidligere i denne listen.

Kampsystemet benytter et utholdenhetskonsept, der du drar nytte av å være behersket og ikke gå fullt inn med å trykke på alle knappene samtidig. Det vil si at det lønner seg å være presis når du først skal prøve å skade fienden, istendenfor å bruke opp energi på bomslag.

I Death's Gambit kan du også tilpasse ditt eget arsenal med våpen. Ulike våpen kan ha unike egenskaper, og visse våpen samhandler også med hverandre på en måte som kan gjøre deg enda sterkere.

The Walking Dead: Season 4 (Episode 1)

Telltale Games

Utvikler/Utgiver: Telltale Games

Spillplattform: PC (Windows), PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Utgivelsesdato: 14. august 2018

Spillmoduser: Enspiller

The Walking Dead-spillserien er en rekke grafiske skrekk- og eventyrspill som baserer seg på tegneserien med samme navn. Tre sesonger har blitt sluppet av denne spillserien så langt, og i august starter den fjerde sesongen.

Sesongen vil bestå av fire episoder og markerer et comeback for spillbare karakterer som Clementine og Alvin Jr (avbildet ovenfor). Det estimeres at den kommende sesongen vil finne sted drøyt åtte år etter at zombie-viruset begynte i første sesong.

Til tross for at detaljene rundt historien ikke er sluppet, er det mye som tyder på at Clementine vil være protagonisten neste sesong.

F1 2018

Codemasters

Utvikler/Utgiver: Codemasters Birmingham / Codemasters

Spillplattform: PC (Windows), PS4, Xbox One, iOS, Android

Utgivelsesdato: 24. august 2018

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

F1 2018 er et racingspill i form av Formel 1. Spillet baserer seg på Formel 1-VM og inneholder samtlige 21 av kjørebanene i VM. I tillegg finnes alle ti lagene som deltar i VM også på spillet.

F1 er en årlig tittel og årets utgave er det tiende utgitt av Codemasters. Nytt fra F1 2017 er blant annet en mer forenklet metode for å forbedre bilens utstyr i karrieremodus, samt bedre grafikk. Codemasters legger også mye fokus på å gjøre F1 2018 til en mer realistisk bilsimulator.

Spillet inkluderer også klassiske F1-biler, som for eksempel McLaren M23 og Ferrari 312T.

Yakuza Kiwami 2

SEGA

Utvikler/Utgiver: SEGA

Spillplattform: PS4

Utgivelsesdato: 28. august 2018

Spillmoduser: Enspiller

Yakuza Kiwami 2 er et action-eventyrspill og det andre spillet på denne listen i Yakuza-spillserien. Spillet er en nyutgivelse av Yakuza 2, som kom i 2006.

Spillet er satt i tredjepersonsperspektiv og finner sted i en åpen verden, i likhet med Yakuza 0. Som spiller kontrollerer du Kazuma Kiryu og vil utforske fiktive versjoner av Tokyo og Osaka i Japan, samtidig som du skal forhindre krig mellom to rivaliserende klaner, Toji Clan og Omi Alliance.

Antihelten Goro Majima vil også dukke opp som en spillbar karakter i en ny historiemodus kalt «The Truth of Goro Majima».

Two Point Hospital

SEGA

Utvikler/Utgiver: Two Point Studios / SEGA

Spillplattform: PC (Windows, OS X, Linux)

Utgivelsesdato: 30. august 2018

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller

Two Point Hospital er en forretningssimulator der du skal styre og designe ditt privateide sykehus. Målet med spillet er å kurere pasienter for sine fiktive sykdommer og plager, samtidig som du skal tjene penger.

I Two Point Hospital er det ditt ansvar å hyre inn ansatte, og oppgradere dem når det er mulig. Forskjellige ansatte har unike personligheter, og da lønner det seg å finne ut hvem som er effektive, og hvem som ikke helt passer inn i sykehuset.

Etter hvert som du tjener inn penger til sykehuset kan du oppgradere fasilitetene og utstyret i sykehuset, samt forske på vaksiner og kurer.

Det første sykehuset vil være plassert i en liten bygd, og om du lykkes med den utfordringen er det mulig å ta kontroll over sykehus i langt mer krevende områder.

Divinity: Original Sin 2

Larian Studios

Utvikler/Utgiver: Larian Studios

Spillplattform: PC (Windows), PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 31. august 2018

Spillmoduser: Enspiller, Flerspiller/Samarbeid

Divinity: Original Sin 2 er et rollespill og etterfølgeren til Larian Studios Divintiy: Original Sin. Spillet har vært ute på PC siden september i fjor, men kommer nå også ut på PS4 og Xbox One i slutten av august.

Handlingen finner sted i Rivellon, drøyt 1000 år etter det første spillet.

I Divinity: OS 2 kan du enten spille solo, eller slå følge med et kompani på opptil fire stykker. Du kan spille online med venner eller alene. Som spiller kan du velge mellom en av flere forhåndsbestemte karakterer, eventuelt lage din egen fra starten av. Da kan du velge mellom rase, kjønn, attributter og opprinnelseshistorie. Det er også mange muligheter for å oppgradere karakterene.

Spillet tar i bruk et turbasert kampsystem med fokus på taktikk og strategi. Du kan bruke miljøet som et våpen i seg selv. Eksempelvis vil vannpytter dannes om det regner mye, og om du treffer lyn i disse pyttene vil strøm ledes. Videre kan du gjemme deg bak stolper for å hindre distanseangrep eller skyte piler på oljetønner for å bre brennende olje utover fienden med mye mer.

Divinity: OS 2 inneholder mange hemmeligheter og oppdrag du kan finne ved å samhandle med forskjellige vesener og NPC-er (non-playable characters). Du er fri til å utforske verden etter eget ønske.

Naruto to Boruto: Shinobi Striker

BANDAI NAMCO Entertainment

Utvikler/Utgiver: Soleil Ltd. / BANDAI NAMCO Entertainment

Spillplattform: PC (Windows), PS4, Xbox One

Utgivelsesdato: 31. august 2018

Spillmoduser: Flerspiller

Naruto to Boruto: Shinobi Striker er et akrobatisk ninja-actionspill med fokus på online flerspiller. Spillet baserer seg på kamper med åtte spillere; fire mot fire, der alle kjemper samtidig.

Det finnes totalt 20 spillbare karakterer definert i fire forskjellige grupper (angrep, avstandsangrep, forsvar og helbreder). I tillegg til disse er det mulig å lage sin egen karakter.

Spillet inkluderer også fem forskjellige baner, der samtlige baner inneholder både dag- og nattmodus.

annonse