Til hovedinnhold

Facebook kjøper Instagram

Betaler 1 milliard dollar for populær bildetjeneste.

Verdens største sosiale nettverk, Facebook, annonserte mandag kveld at de kjøper den populære bildetjenesten Instagram for 1 milliard dollar.

Dette er Facebooks desidert største kjøp noensinne. Oppkjøpet skal finansieres med en kombinasjon av Facebook-aksjer og kontanter.

Instagram er en app som lar deg ta bilder med mobiltelefonen, legge på effekter og så dele bildene med venner og bekjente. Appen er lastet ned mer enn 30 millioner ganger, og kom nylig i en Android-versjon, etter å lenge ha vært tilgjengelig kun for iPhone.

– Vi har i mange år fokusert på å skape den beste opplevelsen for deling av bilder med venner og familie. Nå vil vi være i stand til å jobbe enda tettere med Instagram-teamet om å også kunne tilby de beste opplevelsene for deling av flotte mobilbilder med andre mennesker, basert på interessene dine, skriver Mark Zuckerberg i en uttalelse.

Instagram vil bestå

Zuckerberg skriver at Facebok vil beholde det de mener er Instagrams styrker og funksjoner, i stedet for å forsøke å integrere alt i Facebook. Instagram vil med andre ord fortsatt bli utviklet som en egen app, og ifølge Zuckerberg skal du kunne dele bildene dine ikke bare på Facebook – men også på konkurrerende sosiale nettverk.

Dette er første gang Facebook har overtatt et produkt og et selskap med så mange brukere som Instagram har, og ifølge Zuckerberg er ikke dette noe Facebook har planer om å gjøre ofte.

– Men det å tilby den beste bildedelingsopplevelsen er en grunn til at så mange mennesker elsker Facebook, og vi visste at det vil være verdt å bringe disse to selskapene sammen, skriver Zuckerberg.

Facebook skal etter planen snart noteres på Nasdaq-børsen i USA. Det ventes at selskapet vil hente inn rundt fem milliarder dollar i det som er den største IT-børsnoteringen på mange år.

Les også: Instagram endelig i Android-versjon

(Kilde: Facebook og E24.no)

annonse