Til hovedinnhold

Googles smartbrille-patent byr på hologrammer og utvidet virkelighet

Kanskje brillene ikke er så dumme likevel?

Google

Googles smartbriller var et ganske hett tema en stund, men interessen for brillene har begynt å falme litt, også blant utviklerne selv. Nå kan det være begeistringen gjenopplives, for som blant andre TechCrunch melder har selskapet tatt patent på «hologram»-teknologi til Google Glass.

Patenten har fått det lange navnet «Lightguide With Multiple In-Coupling Holograms For Head Wearable Display» og beskriver i korte trekk en teknologi for såkalt «utvidet virkelighet».

Kombinerer virkelighet og virtuelle elementer

Teknologien innebærer at bildet av den virkelige verden man ser gjennom brillene «blandes» med virtuelle elementer. Dette er en løsning som for så vidt ikke er ny, og som for eksempel Microsofts «HoloLens»-briller er basert på.

Selve patentdokumentet beskriver flere ulike varianter av hologram-løsningen, og det er uvisst akkurat hva det er søkegiganten eventuelt planlegger å lage. Google har imidlertid allerede investert tungt i «utvidet virkelighet»-teknologi gjennom selskapet «Magic Leap», som vi meldte i oktober i fjor.

Magic Leap, som Google spyttet inne hele 3,5 milliarder kroner i, i jobber visstnok med å utvikle en «grensesprengende» teknologi som ifølger selskapet baserer seg på dype innsikter både i fysikken til den ytre verden og i prosessene bak menneskets sanseapparater.

Foto: Giuseppe Costantino/Shutterstock.com

Satser fremdeles på Google Glass

Søknaden på den nye patentet som nylig ble innvilget ble imidlertid levert inn i mars i fjor, så det er uvisst om Google på en eller annen måte planlegger å inkorporere Magic Leap-teknologien i Google Glass. I så fall kunne det definitivt være at brillene hadde blitt et hakk mer interessante.

At Google planlegger nye teknologier for Google Glass stemmer for øvrig godt med selskapets tidligere tilbakevisninger av påstandene om at brillene er døde. Selskapet har sagt at brillene er et «langsiktig prosjekt»

For alle de tekniske detaljene om den nye patenten kan du sjekke ut selve patentdokumentet hos US Trademark & Patent Office, hvor du også finner flere illustrasjoner av konseptet.

Det har kommet flere versjoner av Google Glass:
Slik ser den nyeste utgaven ut »

annonse