Nyhet

Denne fullverdige Windows 10-PC-en er på størrelse med en mobiltelefon

«Verdens minste portable PC» kommer blant annet med fingeravtrykkavleser.

Datamaskiner av de mest kompakte variantene tilhører gjerne kategorien «pinne-PC-er», men det finnes også stadig flere alternativer for dem som krever litt mer krutt enn disse, uten å måtte blåse opp formfaktoren særlig mye. «Kangaroo» er navnet på en ny, slik krabat.

Kangaroo er en superkompakt, Windows 10-basert mini-PC som er produsert av InFocus, et selskap som er mest kjent for projektorer, men som også tidligere har forsøkt seg på PC-markedet.

Mobiltelefon-størrelse

I pressemeldingen kaller InFocus den nye PC-en sin for «verdens minste personlige og portable PC», noe man antakelig må ta med en klype salt. Med ytre dimensjoner 12,4 cm x 8 cm x 1,3 cm er enheten imidlertid omtrent på størrelse med en moderne smarttelefon, og dermed altså enkel å putte i lommen.

Inn i dette relativt trange rommet har InFocus stappet en Intel Atom X5 Z8500-prosessor med den nye Cherry Trail-arkitekturen, som har en klokkefrekvens på 2,24 GHz. Ellers skilter den med 32 GB lagringsplass som kan utvides til 128 GB via microSDXC-standarden, og 2 GB minne.

Av tilkoblingsmuligheter finnes 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, en USB 2.0-port, en USB 3.0-port og en HDMI-port. USB- og HDMI-portene kommer riktignok på en egen, ekstra modul som må festes til maskinen, og som gjør enheten 4,7 cm lengre. Totalt er den likevel bare litt lengre enn for eksempel en iPhone 6 plus.

iPad-kompatibel og med fingeravtrykkleser

Prosessoren gjør for øvrig at maskinen er vifteløs, og ifølge InFocus skal batteriet holde til fire timers bruk om du av ulike grunner ikke skulle ha anledning til å plugge inn strømkabelen.

Ellers kommer Kangaroo med programvaren OSLinx Windows Monitor, som gjør at du kan koble maskinen til en iPad via en USB-kabel og jobbe i Windows 10 på denne. Ellers kan du bruke den som en vanlig, stasjonær PC, og eventuelt plugge den inn i TV-en for å bruke den som strømmeboks.

InFocus har også for øvrig utstyrt boksen med fingeravtrykkavleser som du kan bruke med Windows Hello-funksjonen for å låse opp maskinen. Kangaroo blir en relativt rimelig sak, og vil få en amerikansk pris på 99 dollar, cirka 830 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Les mer på produktsiden, og se også introduksjonsvideo under.

Nylig kom det en ny, Android-baserte knøtte-PC: Vi prøvekjørte den kinesiske pinne-PC-en MK903V »

(Via BGR)

Les også
Denne pinne-PC-en byr på ekstra mye kraft
Les også
MK903V: Denne lille dingsen gjør TV-en din smart
Les også
Her er Asus' første pinne-PC
Les også
Denne lekre mini-PC-en av tre kan snart bli din
annonse