Til hovedinnhold

Bli med ut på skogstur med roboten Atlas

Superroboten har endelig blitt testet utendørs.

YouTube/montasje

Vi har fulgt utviklingen av den menneskelignende roboten Atlas i et par år, og den blir tilsynelatende bare bedre og bedre. Roboten er utviklet av det Google-eide selskapet Boston Dynamics, med støtte fra Det amerikanske forsvarsdepartementets forskningsavdeling (DARPA).

Den nye Karate Kid: Atlas. Foto: YouTube/montasje

Men til nå har vi kun sett Atlas i aksjon innendørs, for eksempel da den etterlignet Ralph Macchio i «The Karate Kid» i november i fjor.

Nå melder Engadget at de første klippene av menneskeroboten utendørs har dukket opp på YouTube. Her får du se Atlas jogge rundt i skogen, noe som er litt mer krevende enn de kontrollerte forholdene den er vant til.

Roboten er imidlertid fortsatt avhengig av strømtilførsel via en ledning i ryggen. I presentasjonen som klippet er hentet fra sier imidlertid representanten fra Boston Dynamics at de jobber med å få kuttet ledningen. Det betyr i så fall at vi er et lite steg nærmere å kunne møte på roboter på skogstur en gang i fjern fremtid.

Se klippet med Atlas i skogen her:

Hvis du er langt over gjennomsnittet interessert i utviklingen av roboter, kan du se den en time lange presentasjonen i sin helhet på YouTube.

Atlas ser foreløpig ikke ut som et menneske
Det gjør derimot den snakkende roboten Erica »

(Kilder: YouTube via Engadget)

annonse