Til hovedinnhold

Hevder Spotify skal starte med video

Vil utfordre Netflix og HBO, sier kilder.

Spotify

Den store og populære strømmetjenesten for musikk, Spotify, vurderer å satse på strømming av video. Det hevder det New York-baserte Business Insider, som har snakket med to kilder som skal ha kjennskap til planene.

Om dette stemmer kan Spotify, med sin kjente merkevare og flere titalls millioner brukere verden over, gå rett i strupen på giganter som Netflix og HBO.

Søker partnere for video

Selv om selskapet har sett stor suksess over de siste årene, er Spotify fortsatt i en spent situasjon. Da de ikke eier musikken selv, må de bruke store summer på rettighetene til musikken du og jeg hører på, og de er enda ikke så store at de virkelig kan presse platebransjen på pris.

Den samme utfordringen har Netflix og HBO sett for videoinnhold, noe de fant en løsning på. De lager nemlig innhold selv, via serier som House of Cards og Game of Thrones. Netflix har nettopp startet med dette, men HBO har gjort det lenge og tjent på det – fordi egenproduksjonene trekker abonnenter som blir værende.

Kilder Business Insider har snakket med hevder at Spotify er på akkurat dette stadiet, hvor de leter etter partnere som kan bidra til å skape eksklusivt innhold til en videotjeneste.

Dagens rettigheter for film er bygget opp i et komplisert hierarki. Først skal de nemlig sendes på kino, før de deretter havner i utleietjenester og kommer i fysisk salg, før de går til betalingskanaler og filmkanaler. Endelig kommer de til vanlig TV, før de helt til slutt blir tilgjengelige på strømmetjenester som Netflix. Med eksklusivt innhold styrer man unna hele denne næringskjeden, slik HBO gjør.

Les mer om hvorfor du ikke finner nye filmer på Netflix:
Strømmetjenester er de siste som får tilgang »

Om ryktene rundt Spotify viser seg å stemme gjenstår å se. Strømmetjenester for video er iallefall preget av rivende utvikling og stor konkurranse, samtidig som tjenestene blir mer og mer populære for hver dag som går.

Spotify har på forespørsel ikke ønsket å kommentere påstandene ovenfor Business Insider.

(Kilder: Business Insider)

annonse