Til hovedinnhold

Her skal de teste supertoget som kan gå i 1200 km/t

Ny testbane skal bygges på USAs vestkyst.

Elon Musk/Google Maps

For to år siden la Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk frem en plan for å bygge en såkalt Hyperloop mellom Los Angeles og San Francisco.

Hyperloop Transportation Technologies , som ikke har noen direkte kobling til Musk, har lenge ønsket å bygge en testbane i California. Nå skriver Mashable har de har fått endelig godkjenning av lokale myndigheter til å bygge en 8 kilometer lang Hyperloop-bane.

Vil vise om det funker eller ikke

Det fremtidsrettede fremkomstmiddelet skal etter Musks originalplan bestå av kapsler med plass til 28 mennesker, som skytes i stålrør ved hjelp av magneter og vakuum. Topphastigheten skal i teorien være på opptil 1223 kilometer i timen.

Det vil si at den i dag seks timer lange bilturen mellom Los Angeles og San Francisco på USAs vestkyst, kan bli kortet ned til bare en halvtime, dersom Hyperloop-systemet viser seg å fungere. Alt dette ligger riktignok noen år frem i tid, fordi den nye teknologien må testes grundig.

Tidligere i år ble det kjent at Musk selv ønsket å bygge en tilsvarende testbane, men at denne etter all sannsynlighet ville bli bygd i delstaten Texas.

Prislappen for utbyggingen av banen i California skal ligge på rundt 100 millioner dollar. Første steg vil være å bevise at konseptet fungerer i virkeligheten, så de vil i første omgang ikke kjøre raskere enn 322 kilometer i timen.

Det er i så fall langt tregere enn verdens raskeste tog:
Japans nye Maglev kjørte i hele 603 km/t »

(Kilde: Mashable)

annonse