Tek.no

Nyhet

– iPad Pro «dør» etter opplading

Apple innrømmer teknisk problem med sitt nye, store nettbrett.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Eigil Knudsen
23 Nov 2015 13:50

Etter en lang rekke rykter ble Apples nye kjempenettbrett iPad Pro omsider lansert nylig, og vi var ganske fornøyde med produktet da vi testet det for få dager siden. Som nettstedet 9to5mac melder har en del brukere imidlertid nå rapportert om et plagsomt, teknisk problem med nettbrettet.

Blant annet i en lang tråd på Apples egne støttesider skriver en rekke brukere at iPad Pro ikke lenger responderer etter opplading av nettbrettet.

Svart skjerm og ingen reaksjon

Brukere melder blant annet at de legger fra seg nettbrettet på lading om kvelden, og neste dag er nettbrettet simpelthen helt «dødt» og ute av stand til å starte opp igjen. Skjermen er svart og reagerer ikke på berøring.

Apple har sluppet en melding på støttesidene sine hvor de skriver at brukere som opplever at dette skjer må ty til en såkalt «hard» omstart. Dette gjøres ved å holde inne sove/våkne-knappen og hjemknappen på enheten samtidig i minst 10 sekunder til man ser Apple-logoen på skjermen.

Selskapet skriver videre at de er fullt klar over feilen, og at de «etterforsker» hva som kan være årsaken, men sier altså ingenting om hvor de tror feilen kan ligge.

Kan skyldes iOS 9.1

Noen av brukerne har antydet at problemet skyldes iOS 9.1, og at det er fikset i betaverjonen av iOS 9.2, som ble sluppet for litt siden. Dette betyr i så fall at feilen kan være en saga blott med den neste oppdateringen, uten at dette på noe måte er bekreftet. Om skavanken ligger i maskinvaren kan det nok derimot bli verre å fikse.

Antakelig kommer Apple snart med en mer fyldig, offisiell uttalelse om problemet etter hvert som de etterforsker saken, så det kan nok være smart å følge med på støttesidene.

Vi testet nylig det store nettbrettet: iPad Pro er dyr og god på noen områder, men ikke alle »

Les også
– Apple skal snart avduke ny iPad
Les også
iPad Pro: iPad Pro koster flesk, men er den noe tess?
Les også
Apple iPad Pro byr på et par overraskelser... og dugelig med lim
Les også
Apples store iPad har allerede fått et nytt tastatur
Les også
Apples kjempe-iPad har allerede fått et nytt tastatur
annonse

Les også