Til hovedinnhold

Denne videoen er filmet i mørket

Sonys ISO-monster A7s trenger ikke mye lys.

Skjermdump: Youtube

Da Sony offentliggjorde det nye tilskuddet på A7-stammen, det speilløse fullformatskameraet A7s, var det med et aldri så liten ISO-rekord i ermet.

Det nye kameraet kan nemlig skilte med ISO-verdier opp mot svimlende 409 600 ISO.

Hopper av megapikselracet

Sony Alpha A7S er, i likhet med brødrene A7 og A7r, et speilløst systemkamera med fullformatsbildebrikke. Men i motsetning til brødrene holder fullformatbrikken i A7S seg til beskjedne 12,2 megapiksler, noe som gjør at hver enkelt piksel blir større.

Sony selv hevder at bildebrikkens store piksler vil kunne gi bedre dynamisk rekkevidde og god fargegjengivelse. I tillegg har de større pikslene altså gjort det mulig åopp nå den rekordhøye ISO-verdien

(Nesten) uten lys

En ting er PR-pratet og PR-videoene fra produsenten selv, men nå begynner det å dukke opp eksempler fra den virkelige verden. Slik som videoen nedenfor.

Her vises et to minutter langt klipp som er filmet i mørket, med kun et enslig telys som lyskilde. Opptakene er gjort i 4K i ISO-verdier mellom 8000 og 40 000, altså et hakk under den spinnville maksimale ISO-verdien A7s kan yte.

Om eksempelvideoen ikke er nok, har Marimo Records også laget en «bak videoen»-video, hvor de tar for seg samtlige ISO-verdier opp mot maksverdien. Begge videoer er vel verdt en nærmere kikk.

Pris og tilgjengelighet for A7s er ennå ikke kjent, men hvis du setter opp et prisvarsel i Prisguiden vil du få beskjed når en pris dukker opp.

Lurer du på hvordan Sony A7 er i bruk? Vi testet A7r rett før jul og konkluderte med at Sony hadde gjort svært mye riktig »

(Kilde: Petapixel)

Mer om
annonse