Tek.no

Nyhet

Grei vind i seilene for nye Windows

Så mange datamaskiner har fått Windows 10 etter en knapp måned.

Shutterstock
26 Aug 2015 20:25

Etter ett døgn var det 14 millioner som hadde fått installert Windows 10. Nå har operativsystemet snart vært tilgjengelig i en måned, og ifølge Microsofts Yusuf Mehdi finnes det nå 75 millioner datamaskiner med OS-et installert – spredd over 192 land.

Trolig kunne tallet vært enda høyere dersom Microsoft hadde åpnet alle slusene, men for å unnå overbelastede servere ble det bestemt at operativsystemet skulle rulles ut gradvis. Først ble nedlastingen åpnet for Windows Insider-deltagere, så til alle forhåndsregistrerte og så til alle andre med en kvalifisert PC, det vil si Windows 8.1 og Windows 7.

Forgjengeren Windows 8 solgte til sammenligning 40 millioner den første måneden – men det er jo en urettferdig sammenligning ettersom Windows 10 er tilgjengelig som en gratis oppgradering for alle med Windows 7 og 8.1.

Over en halv million vitser

Yusuf Mehdi har ikke bare 75 millioner å skryte av, men har også twitret om noen flere Windows 10-tall – blant annet at taleassistenten Cortana på oppfordring har dratt over en halv million vitser på denne knappe måneden.

Microsoft er nok enda mer fornøyd med at Windows Store nå har hatt seks ganger så mange appnedlastinger per enhet enn under Windows 8. Strømmemulighetene fra Xbox One til Windows 10 er også nevnt, med over 122 år med spilltid totalt.

Av det mer maskinvaremessige nevnes det at mer enn nitti tusen unike PC-konfigurasjoner har blitt oppgradert, med modeller helt tilbake til 2007.

Ville selge flere mobiler:
Derfor valgte Microsoft å gjøre Windows 10 gratis >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Surface Pro 4 og nye Lumia-mobiler 6. oktober
Les også
LG lanserer sitt kraftigste nettbrett hittil
Les også
Misfornøyd med Windows 10? Denne knappen kan redde PC-en din
Les også
Windows 10 er lastet ned 14 millioner ganger på ett døgn
Les også
Derfor valgte Microsoft å gjøre Windows 10 gratis
Les også
40 millioner Windows 8-lisenser solgt
annonse

Les også