Nyhet

– Vi lanserer et banebrytende nettbrett før sommeren

Google-sjefen røpet informasjon om et kommende «Nexus»-nettbrett.

I et intervju med den italienske avisen Corriere della Sea avslørte Google-sjefen Eric Schmidt i går at selskapet planlegger å lansere et nettbrett i løpet av de neste seks månedene.

Det kommende nettbrettet vil være av «høyeste kvalitet», ifølge Schmidt, som også kunne bekrefte at de jobber med å forbedre sin stemmegjenkjennelsesteknologi for å kunne konkurrere med Apples nylanserte tjeneste Siri.

Nexus-nettbrett?

Nettbrettet vil antageligvis bli en del av selskapets Nexus-serie, som i dag er forbeholdt en knippe toppmobiler de har produsert i samarbeid med andre mobilprodusenter. Den siste Nexus-mobilen som har kommet på markedet er Samsung Galaxy Nexus, som også er verdens første mobil med den nyeste versjonen av operativsystemet Android installert, Android 4.0.

Android 4.0, også kjent som Ice Cream Sandwich, er et operativsystem som er ment for både nettbrett og mobiltelefoner, og vil antageligvis være å finne på nettbrettet Google vil lansere.

Få detaljer

Google-sjefen ville ikke si noe særlig mer om spesifikasjonene til nettbrettet, men han hadde likevel noen varme ord å si om Apples tidligere sjef, Steve Jobs, som døde av kreft i begynnelsen av oktober.

— Steve Jobs var vår tids Michelangelo. Han innså det revolusjonerende potensialet til nettbrett, og har skapt et fantastisk produkt som iPad, fortalte Schmidt til den italienske avisen, før han la til at Apple fortsatt er et konkurrende selskap.

— Dette er tross alt kapitalisme.

Økt konkurranse i 2012

Google har lenge slitt med å konkurrere med Apple på nettbrett-markedet, selv om Android har blitt et mer populært operativsystem til mobiler enn Apples iOS.

I 2012 kan Apple imidlertid forvente mer konkurranse fra Android-kjempene. I forrige uke lekket det ut informasjon om at Samsung vil lansere et super-nettbrett i februar, med en skjerm på 11,6 tommer og en oppløsning på utrolige 2560 x 1600 piksler.

Apple hviler ikke på laurbærene, og deres iPad 3 forventes å komme til påsken, med en litt tykkere fasong enn dagens iPad 2. Dette skal være nødvendig for å få plass til den nye høyoppløste skjermen som angivelig skal finnes i det kommende nettbrettet.

(Kilder: SlashGear, Corriere della Sea)

Les også
Samsung vil lansere super-nettbrett før iPad 3
Les også
Video: Vi pakker ut Samsung Galaxy Nexus
Les også
Asus Transformer Prime: Glem iPad og Tab - dette er kongen
annonse