Nå skrur Netflix opp prisen

Nye medlemmer må betale mer.

I en e-post som ble sendt ut til Netflix' kunder i dag tidlig norsk tid, forteller selskapet at de nå skrur opp prisen på de vanlige abonnementene sine. Prisen, som har holdt seg på 79 kroner i måneden helt siden 2011, blir nå satt opp med en tier, til 89 kroner per måned.

Prisøkningen gjelder imidlertid ikke de som allerede abonnerer på Netflix. Som selskapets informasjonsdirektør Joris Evers påpekte til Hardware.no tidligere i vår, vil selskapet ved enhver endring la de eksisterende brukerne beholde sine betingelser i minst to år.

Skapte brukerflukt sist

At betingelsene blir de samme bekreftes nå også i e-posten selskapet har sendt ut. Med uthevet, rød skrift gjøres det klinkende klart at eksisterende medlemmer er garantert å slippe prisendringer de neste to årene.

Med dette håper tilsynelatende selskapet å slippe en reprise av det som skjedde forrige gang de skrudde opp prisen. Ifølge Reuters stupte nemlig både aksjekursen og antallet kunder i 2011 på grunn av en upopulær prisøkning.

Siden den gang har imidlertid selskapet gjort store forbedringer på plattformene som kundene strømmer video fra, lagt til ny funksjonalitet, og dessuten begynt å produsere originalt innhold.

Tyst om ekstrabetaling for 4K

Ved siden av det vanlige abonnementet, som nå går opp til 89 kroner i måneden, har dessuten Netflix en større pakke som tillater flere samtidige videostrømmer. De norske Netflix-sidene er imidlertid ikke oppdatert med den nye prisen ennå, og dermed vet vi ikke hva denne pakken – som til nå har kostet 119 kroner måneden – eventuelt blir fremover.

Da Netflix tidligere i år eksperimenterte med en ny prismodell, så de både på slike flerstrømmings-pakker, og på om nordmenn var villige til å betale noe ekstra for HD- og 4K-innhold. Dette nevnes ikke med et ord i e-posten som har gått ut, og ser dermed ikke ut til å bli noe av i denne omgang.

Det kan være godt nytt for 4K-entusiastene, men vi har altså ikke mottatt noe informasjon direkte fra Netflix ut over denne e-posten ennå.

Men fra før vet vi at 4K er et felt Netflix satser på:
Slik vil de bli førstevalget for 4K-strømming »

Les også
Nå blir Netflix mye større i Europa
Les også
Slik fungerer 4K-Netflix på TV-en
Les også
Nå strømmer Netflix i 4K til norske brukere
Les også
Netflix vil ikke få offline-avspilling
Les også
Slik skal Netflix bli ditt førstevalg for 4K-innhold
annonse