Tek.no

Nyhet

Kompaktutgaven av LG G3 er lansert

LG G3 Beat kommer med 5 tommer skjerm og lasersikte.

LG
17 Juli 2014 13:29

Nå som det nye G3-flaggskipet fra LG er lansert og salget er godt i gang er det tid for en nedskalert versjon.

Smartmobilene har vokst såpass mye den siste tiden at vi nå finner en 5 tommers skjerm i «kompakt-utgaven.» Dermed har LG gått vekk fra «mini»-betegnelsen de brukte på forgjengeren LG G2 Mini med 4,7-tommers skjerm. I stedet har kompaktmodellen av G3 fått navnet LG G3 Beat.

Lavere oppløsning

Det største offeret ved valg av denne mellomklasse-versjonen er antakelig den sylskarpe quad HD-skjermen til storebror. En pikseltetthet på 538 per tomme er byttet ut med 294. Men det vil også gjøre skjermen mindre krevende å drive. Oppløsningen er høyere enn på G2 Mini – 720 x 1280 punkter mot G2 Minis 540 x 960 punkter.

Videre sørger den tynne rammen for at skjermen utgjør hele 74,1 prosent av forsiden; best i mellomklasse-segmentet, ifølge en pressemelding fra LG.

LG G3 Beat.Foto: LG

Middels spesifikasjoner

Under dekselet finner vi en Snapdragon 400-systembrikke med en firekjerners 1,2 GHz Cortex A7-prosessor og Adreno 305 til bildebehandlingen. Dermed er det ikke duket for noen halsbrekkende hastigheter. Dette er faktisk nøyaktig samme systembrikke som sitter i G2 Mini, som kom i februar.

Mobilen er utstyrt med 1 GB arbeidsminne og 8 GB lagringsplass. Med andre ord kan de fleste regne med å få bruk for inngangen for MicroSD-kort til ekstra lagringsplass. LG G3 Beat har et 8 megapiksel kamera og LED-lys. På baksiden av kameraet finnes også en laser til avstandsmåling. Den skal angivelig få opp hastigheten på autofokus. Selfie-kameraet er på beskjedne 1,3 megapiksel.

Konkurrenten HTC One Mini 2 har omtrent de samme spesifikasjonene, blant annet samme systembrikke og skjermoppløsning, men har fått inkludert et 13 megapikslers kamera bak, 5 megapiksler foran og dobbelt så mye lagringsplass. Til gjengjeld er det utskiftbare batteriet til G3 Beat på 2 540 mAh mot HTC One Minis 2 100 mAh.

LG sier ingenting i pressemeldingen om hva prisen på G3 Beat vil bli. Når det gjelder tilgjengelighet skal det bli oppgitt til det enkelte land etter lanseringen 18. juli. Her kan du sette opp prisvarsel, og få beskjed når LG G3 Beat kommer i norske nettbutikker »

Les også testen av storebror LG G3 »

(Kilde: lgnewsroom.com)

Les også
To nye telefoner på vei til Europa
Les også
LG slipper enda en versjon av toppmodellen
Les også
LG G2 Mini: Denne «mini»-mobilen får du til under 2000 kroner
Les også
Disse mobilene lader raskest
Les også
Får LG G3 sju nye avleggere?
Les også
Rykter om to nye toppmodeller fra LG
annonse

Les også