Til hovedinnhold

Apple skal trolig lansere en egen nett-TV-tjeneste

Skal allerede være i dialog med innholdsprodusenter.

Det har lenge gått rykter om at Apple har et ønske om å etablere seg på TV-markedet. Lenge har disse ryktene i hovedsak bestått av løse spekulasjoner omkring en mulig lansering av et eget TV-apparat, men det har også tidligere dukket opp opplysninger som tyder på at selskapet vil starte en nett-TV-tjeneste som går ut på å tilby TV-sendinger til forbrukere over Internett.

Nå kan det se ut til at disse planer er i ferd med å materialisere seg. Nettstedet Recode har nemlig vært i kontakt med kilder som påstår at Apple er godt i gang med å planlegge en egen TV-tjeneste.

Skal selge programpakker over Internett

Selskapet skal for tiden være i dialog med aktører i TV-bransjen om avtaler som vil gi Apple mulighet til å tilby programpakker direkte til forbrukere via Internett. Apple skal visstnok ha utviklet et eget grensesnitt til tjenesten, og har ifølge Recodes kilder også avholdt en demonstrasjon av hvordan tjenesten vil fungere overfor mulige partnere.

Det er uvisst hvilke innholdsprodusenter selskapet skal være i dialog med. Det skal dreie seg om et begrenset antall selskaper hittil, da flere visstnok har avkreftet at de i det hele tatt har innledet samtaler med Apple. Selskapet selv har ikke kommentert saken.

Når tjenesten eventuelt skal lanseres og hva prisen blir er dermed naturlig nok heller ikke kjent ennå. De pågående planene ser altså ikke ut til å være de samme som har blitt rapportert om tidligere, som innebar å samarbeide med kabelleverandører. I stedet ser det ut til at Apple henvender seg direkte til selve innholdsprodusentene om å levere innhold.

– TV har stått fast siden 70-tallet

Apple har allerede uttalt seg negativt om dagens TV-system, og at brukeropplevelsen ikke har gjort nevneverdige fremskritt på flere tiår, noe selskapet altså nå tilsynelatende skal rette på.

– For å være ærlig mener jeg TV-utviklingen har stått fast siden 70-tallet. Livene våre har endret seg dramatisk, men likevel er det å bruke en TV i dag nesten som å gå tilbake i tid. Grensesnittet er rett og slett forferdelig, sa Apple-sjef Tim Cook i et intervju med en TV-journalist i september i fjor. Akkurat hvordan selskapet skal fikse på dette gjenstår å se.

I mellomtiden dukker det stadig opp nye løsninger for strømming av Internett-innhold: Denne snertne strømmeboksen er det bare å stikke rett i kontakten »

(Via The Verge)

annonse