Til hovedinnhold

Nå kan Googles selvkjørende biler takle travle bymiljøer

Blir enda mer avanserte.

Google

Google har som kjent alltid mange baller i luften. De går ikke av veien for spenstige prosjekter som for eksempel kontaktlinser med innebygde kameraer, de mye omtalte Google Glass-brillene og ikke minst selvkjørende biler.

Sistnevnte prosjekt viser det seg at Google faktisk har brukt betydelige ressurser på å videreutvikle, for nå kan selskapet melde om nye, viktige fremskritt for de førerløse bilene på bloggen sin.

Registrerer hundrevis av objekter samtidig

Det Google mer spesifikt har konsentrert seg om den siste tiden er å sette de selvkjørende bilene i stand til å håndtere travle bygater, noe som er en stor utfordring med tanke på hvor mange uforutsigbare faktorer slike miljøer kan by på.

Dette har Google hovedsakelig oppnådd gjennom å gjøre programvaren så avansert at bilene nå på egen hånd kan registrere flere hundre ulike typer konkrete objekter på samme tid. Eksempler er fotgjengere, busser, trafikkvakter som holder oppe stoppskilt og til og med ulike håndsignaler fra syklister.

På denne måten skal bilene være mer oppmerksomme enn mennesker, og kan derfor også ta mer veloverveide valg i trafikken. Google sier at det som mennesker oppfatter som kaos i trafikken kan en datamaskin faktisk oppfatte som rimelig forutsigbart, og kan dermed «forvente» hva som vil skje.

Har kjørt 1,1 millioner kilometer

Det kan virke som om søkegiganten snakker sant, for de selvkjørende bilene til Google skal visstnok nå ha tilbakelagt så mye som 1,1 millioner kilometer ved å kjøre rundt på egen hånd i Googles hjemby Mountain View.

På bakgrunn av fremskrittene sine mener Google at biler som kan navigere helt uten menneskelig kontroll nå definitivt er innenfor rekkevidde, men samtidig innrømmer selskapet at teknologien ennå har et godt stykke igjen. Google har for øvrig laget en video som viser hvordan bilene navigerer gjennom bygater, som du kan se under.

Andre Google-prosjekter går ikke like bra:
Nå viser det seg at Google+ snart kan være historie »

annonse