Til hovedinnhold

Skal Apple utfordre Oculus og Samsung?

Ting kan tyde på at selskapet mener alvor.

Apple
Ole Henrik Johansen

Interessen for virtuell virkelighet har skutt i været etter at Oculus lanserte sine planer om en Rift-modell. Nå ser det ut til at Apple også ønsker å ta til seg en del av kaken, melder 9to5mac.

Virtuell virkelighet er på ingen måte en ny greie, og gjennom historien har det vært gjort mange forsøk på å lage det perfekte produktet. Med forbedret teknologi kan du faktisk nå lage VR-briller av både papp og Lego-klosser.

Stillingsutlysning setter fart i spekulasjonene

At Apple har vært inne på tanken å satse på VR-briller er ikke noe nytt. Allerede tilbake i 2006 kunne man finne patentsøknader fra den amerikanske giganten. Likevel har ikke selskapet visst noe større interesse utover at de har patenter på ulike ideer for VR – før nå.

Den siste tiden har nemlig en del nye patenter dukket opp, og ikke minst har selskapet utlyst nye stillinger som spesifikt søker etter personer som har erfaring med virtuell virkelighet.

Apple skriver i sin stillingsutlysning at de er på jakt etter utviklere med erfaring fra 3D-grafikk, virtuell virkelighet og utvidet virkelighet. I søknaden heter det at utviklerne som søkes skal bygge et grensesnitt og utvikle avanserte apper som kan integreres med systemer for virtuell virkelighet til prototyper, samt testing mot forbruker.

Hvem vil de eventuelt måle krefter mot?

Her er en av flere patenttegninger som Apple har.Foto: Apple

Naturlig nok er det ikke stort mer informasjon som kommer frem, men det kan i alle fall virke som Apple er i ferd med å ta et steg nærmer noe som en gang i fremtiden kan komme i butikkhyllene.

Spørsmålet blir hvem de eventuelt ønsker å knive med. Selskapet har som nevnt flere patenter på ulike modeller. På tegningen ovenfor ser du tydelig en slags brilleløsning som kan minne litt om Oculus Rift.

Likevel blir det ren gjetning om det er et produkt for stasjonære maskiner eller mobiltelefoner tegningen viser.

På det mobile markedet kommer Samsung etter hvert med sin Gear VR-løsning som tar i bruk en Galaxy Note 4 som skjerm. Dette er en løsning som koreanerne har utviklet i samarbeid med Oculus.

Samtidig ligger det også i kortene at Oculus selv vil slippe sin første forbrukerversjon av Rift, samt at Sony også har store planer for sin egen modell i form av sitt Morpheus-prosjekt til PlayStation. Apple får med andre ord en eventuell utfordrer i flere segmenter.

Hva tror du om VR? Diskutér i forumet.

Visste du at Oculus Rift kan brukes til å kjøre moped?
Her kan du se den spenstige simulatoren vi kom over hos Fujitsu »

(Kilde: 9to5mac)

annonse