Til hovedinnhold

Nå har de knekt iOS 7.1

Hackere har klart å jailbreake den nyeste versjonen.

Mange «jailbreaker» Apple-produktene sine for å åpne dem opp for programmer og funksjoner, som ikke finnes i Apples egne App Store.

Les også: Det er på tide å oppdatere iPhone

Da Apple rullet ut den nyeste oppdateringen av operativsystemet, iOS 7.1, tettet de imidlertid alle de tidligere kjente sikkerhetshullene som jailbreakerne hadde brukt. Nå har imidlertid den første jailbreaken for enheter med iOS 7.1-oppdateringen dukket opp.

Funker bare på gamle modeller

Sikkerhetshullet skal ha blitt oppdaget og utnyttet av hackeren «winocm», som viser i en video hvordan hans iPhone 4 klarer å åpne opp jailbreakprogrammet Cydia. Foreløpig fungerer metoden hans kun på enheter med Apples A4-prosessor, noe som begrenser den til iPhone 4 og den fjerde utgaven av iPod Touch.

Det jobbes angivelig allerede med en jailbreak-metode som skal låse opp nyere Apple-dingser også, først og fremst de med Apples A5-prosessor.

Ikke første gang

Hver gang Apple slipper en ny versjon av operativsystemet sitt, pleier de å tette igjen hullene jailbreakerne utnytter for å låse opp telefonene sine. Derfor er det en konstant katt-og-mus-lek de driver med, hvor hackerne alltid prøver å finne nye måter å bryte seg inn på, mens Apple jobber på spreng for å tette hullene.

Jailbreaking er ikke ulovlig i Norge, selv om Apple har gjort det klart at de ikke synes noe særlig om det.

Les mer om hva som er nytt i Apple iOS 7.1 »

(Kilde: Cnet)

Les også
Slik blir iPhone med nye iOS 8
Les også
Kanskje vi får se iOS 8 i juni?
Les også
Dette kan være de første skjermbildene fra iOS 8
Les også
Det er på tide å oppdatere iPhonen
Les også
Apple pynter på iOS 7
Les også
iOS 7 dominerer stadig mer
annonse