Tek.no

Nyhet

Adata vil være med på DDR4-festen

Lanserer lynraske minnebrikker med livstidsgaranti.

Adata
Varg Aamo
31 Juli 2014 13:30

Oppfølgeren til det utbredte DDR3-minnet, med det lite overraskende navnet DDR4, har nå begynt å gjøre sitt inntog på markedet. Det er ikke stort med hovedkort som støtter de raske minnebrikkene ennå, men det kan komme til å endre seg i høst.

Minneprodusentene ønsker likevel å være klare til brikkesett som X99 dukker opp og kan ta DDR4 i bruk, og nå vil Adata også være med på DDR4-festen. De lanserer derfor en ny serie med 2133 MHz DDR4-moduler, under navnet Adata Premier DDR4 2133 MHz Unbuffered DIMM.

Vil spare 20 prosent strøm

Modulene det er snakk om ser ut til å bli på 32 GB hver, men opplysninger om hvor mange moduler som skal selges sammen har vi ikke fått oppgitt. Modulene vil imidlertid bare kreve 1,2 volt spenning inn, og dette skal ifølge Adata bidra til å gjøre dem inntil 20 prosent mer energieffektive – skjønt de sier ikke i forhold til hva.

Båndbredden de nye 2133 MHz modulene skal ha å skilte med blir på 17 GB per sekund, men tilgangstider er ikke oppgitt i pressemeldingen fra Adata. De stoler imidlertid nok på de nye modulene sine til å tilby livstidsgaranti.

Dersom du har lyst til å holde deg oppdatert på disse brikkene kan du opprette et prisvarsel for Adata Premier DDR4 2133 MHz, så sender vi deg en e-post så snart de havner i salg i Norge – og da vil vi nok også ha fått flere spesifikasjoner.

Det er nok enda lenger til G.Skill sine DDR4-brikker kommer på markedet:
I fjor høst fant vi noen av verdens raskeste minnemoduler i San Francisco »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Med raskere minne fikk vi mye bedre spillytelse
annonse

Les også