Denne videoen tok 9 måneder å lage

Består av 150 000 råformatsbilder og tok kverken på både PC og kamera.

I kraft av å vise oss prosesser som ikke er direkte synlige for det blotte øyet, gir timelapse-teknikken ofte fascinerende inntrykk, enten det dreier seg om solnedganger fra fly, utviklingen av en snøkrystall eller stjernehimmelen i bevegelse.

Nettstedet Imaging Resource har nå snappet opp en ny, vakker timelapse-video, og denne gangen dreier det seg om et alltid like fotogent undervannsmotiv.

En fotograf ved navn Daniel Stoupin har nemlig produsert en meget ambisiøs timelapse-video av et korallrev, som byr på et slående vakkert innblikk i de ytterst langsomme biologiske prosessene i knivskarp detalj.

Krevende video

Videoen er lagt ut på nettstedet Vimeo og har fått det passende navnet «Slow Life». Stoupin ønsket med videoen tydeligvis å skille seg ut kvalitetsmessig, og gikk svært grundig til verks på den tekniske siden for å oppnå den høyest mulige bildekvaliteten på prosjektet sitt.

Dette kommer blant annet til uttrykk i antallet bilder fotografen tok. Videosnutten varer bare tre og et halvt minutt, men består likevel av intet mindre enn 150 000 bilder - i råformat og 4K-oppløsning.

Grunnen til at det ble tatt så mange bilder var at fotografen benyttet seg av den såkalte «focus stacking»-teknikken. Det vil si at det tas flere eksponeringer av samme motiv der fokuspunktet er flyttet for hver eksponering, før bildene deretter settes sammen til ett bilde. På denne måten blir dybdeskarpheten langt bedre enn på individuelle bilder.

Kamera og laptop tok kvelden

I Stoupins timelapse-verk består hvert enkelt bilde i videoen av opptil 12 slike eksponeringer. Det å lage disse videobildene fra råfilene var dermed en tung jobb for maskinvaren, og prosesseringen tok opptil ti minutter per bilde. Det betyr igjen at videoen tok solide ni måneder å ferdigstille.

Tidlig i prosessen kapitulerte både fotografens laptop og kamera, et Canon 7D, under den enorme arbeidsmengden. Dette kameraet ble dermed avløst av et Canon 5D Mark III, som ble brukt til 90 prosent av videoen.

Resultatet av alt dette arbeidet kan du se under, og det spørs om ikke videoen var verdt slitet. Riktignok kan Vimeo kun kjøre videoen i vanlig HD-oppløsning på 1080p, men det ser unektelig vakkert ut likevel. Sjekk også fotografens Vimeo-side for mer informasjon.

Har du lyst til å lære deg timelapse-fotografering? Her er vår guide »

Slow Life from Daniel Stoupin on Vimeo.

(via PetaPixel)

Les også
Slik tar fotografen bilder av lynraske jagerfly
Les også
Du har nok aldri sett et fotoapparat slik
Les også
Erfaren videofotograf deler sine beste triks
Les også
Slik har du nok aldri sett en solnedgang
Les også
Denne timelapse-videoen er noe utenom det vanlige
Les også
Fascinerende video av tatovering i sakte film
Les også
Sjekk den vakre timelapse-videoen laget i Lord of the Rings-omgivelsene
Les også
Se den nærmest hypnotiske videoen av stjernehimmelen
Les også
Se hvordan en snøkrystall blir til
annonse