Til hovedinnhold

Dette er maskinvaren til Valves nye spillmaskiner

Steam Machines blir kraftige saker.

Etter at Valve kom med sin etterlengtede kunngjøring av sitt nye spillmaskinkonsept Steam Machines for en drøy uke siden, unnlot selskapet til en viss skuffelse å oppgi noen tekniske detaljer.

Ventetiden ble heldigvis ikke lang, for nå har Valve avslørt maskinvare-spesifikasjonene til Steam Machines, vel å merke til de 300 prototypene som skal sendes ut til Steam-brukere for testing.

Kraftig innmat

Det kan se ut til at testerne har grunn til å glede seg. Disse første maskinene beskrives nemlig av Valve som kraftige «high end»-maskiner som selskapet tror vil dekke behovene til en stor del av Steam-brukerne, med blant annet Intels topprosessor i7-4770 og potente skjermkort om bord.

Valve understreker samtidig at konfigurasjonen til prototypene ikke er ment å appellere til hele brukermassen, og nettopp derfor er maskinene fullt oppgradérbare med mulighet til å skifte ut både prosessor, skjermkort, harddisk og også selve hovedkortet ved behov.

Maskinene består av vanlige PC-komponenter som kan fåes i butikkene, og dermed er det heller ingenting i veien for å simpelthen bygge sin egen Steam Machine helt fra bunnen av, noe Valve forventer at mange vil gjøre.

Dessverre er selskapet ikke klare for å avdekke utseende til maskinene riktig ennå, men dette vil bli gjort før prototypene sendes ut. Interessant nok skal det bli mulig å endre den ytre designen til maskinene, men det er uklart på hvilken måte.

Spesifikasjonene til Steam Machine-prototypen:

Om du er heldig kan du skaffe deg en Steam Machine snart: 300 prototyper skal sendes ut til Steam-brukere i år »

(Kilde: Steam)

Les også
Dette er innsiden av spillmaskinen Steam Machine
Les også
Nå blir det fart i satsingen på Linux som spillplattform
Les også
Her er de første bildene av spillmaskinen til Valve
Les også
Se den nye Steam-kontrolleren i aksjon
Les også
Valve vil bygge spillmaskinen din
Les også
Intel Core i7 4770K «Haswell»: Vi tester Intels helt nye topprosessor – Haswell
Les også
Dette er prisene på de nye Haswell-prosessorene
Les også
Linux-brukere av Steam har mer enn doblet seg
Les også
Nvidia GeForce GTX Titan: GeForce GTX Titan er et brutalt skjermkort
annonse