Til hovedinnhold

Betaversjon av Windows 9 til høsten?

Skal være langt mer brukervennlig enn Metro.

Shutterstock 170445092

Microsoft skal etter sigende slippe betaversjonen av Windows 9 til høsten, melder ZDNet. Oppgraderingen, med kodenavnet «Threshold», skal ifølge ryktene bringe tilbake noen etterlengtede funksjoner og gjøre «nye» Windows mer brukervennlig enn den nåværende versjonen.

Startmenyen gjenfødes

Den største enkeltnyheten i oppgraderingen, og som Microsoft selv har frontet i en presentasjon, er startmenyen. I overgangen til Windows 8 og Metro-grensesnittet fjernet Microsoft denne funksjonen, og i kjølvannet av dette har det dukket opp flere tredjepartsmetoder for å få den tilbake.

Startmenyen er etter sigende på vei tilbake, med den kjente menyen fra Windows 7 til venstre og Metro-fliser til høyre.Foto: My Digital Life

En stund gikk de rykter om at knappen ville vende tilbake i Windows 8.2, men det kan nå se ut til at Microsoft gå rett over til en ny programversjon: Windows 9. Selv om startmenyens gjenfødsel kanskje er det mest merkbare i oppgraderingen er den imidlertid langt fra den eneste.

Windows 8 var godt tilpasset touch-skjermer, men desto mindre brukervennlig med mer tradisjonelle maskiner. «Charms»-funksjonen, den lille sidemenyen til høyre i operativsystemet, er for eksempel mer eller mindre ubrukelig når du tar i bruk en mus og et tastatur. Microsoft skal derfor etter sigende fjerne denne funksjonen og heller bruke den ledige sideplassen til å legge inn flere virtuelle skrivebord.

Kritikktirade

Endringene skjer etter en tirade av klager, kritikk og hatmeldinger, ettersom mange ser ut til å mene at Metro-grensesnittet til Microsoft er både lite intuitivt og lite brukervennlig – rett og slett på grunn av de store visuelle endringene. Pocket-lint hevder derfor at Microsoft først og fremst er opptatt av at Windows 9 skal se annerledes ut, men at funksjonaliteten i bunn og grunn skal være den samme.

Eventuelle andre endringer kjenner man ikke ennå til. Betaversjonen ryktes uansett å komme i september eller oktober, så dersom du vil være blant de første til å oppleve nye Windows er det bare å vente til da.

Metro har sine gode sider også:
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi »

(Kilde: ZDNet)

annonse