Til hovedinnhold

Fotografen som forvandler spam til kunst

Cristina De Middel sletter ikke søppelpost.

Cristina De Middel

Du har garantert fått din andel av dem. Epostene som begynner med en vennlig, familiær hilsen, for så å følge opp med en tragisk historie om ulykker, forfølgelser og større pengesummer som må plasseres et sted.

Kan du være så vennlig å hjelpe til, mot en andel av summen?

Iscenesatte portretter

Det er selvfølgelig bare lureri, alt sammen, og de fleste av oss sletter epostene før vi så mye som kommer forbi «Kjære venn».

Men ikke den spanske fotografen Cristina De Middel, som har bakgrunn som fotojournalist og frilansfotograf. Hun har isteden latt seg inspirere til et fascinerende fotoprosjekt, kalt «Poly-Spam», som forvandler en irritasjon til noe som fremkaller et smil hos tilskueren.

Les også: Svindlerne trodde de kunne lure kredittkortinformasjon fra Hardware.no - se hva som skjedde da de ringte midt i redaksjonsmøtet »

Triste røverhistorier

Prosjektet består av en rekke iscenesatte portretter inspirert av fiktive, gripende eposter. For eksempel har De Middel portrettert den 24 år gamle foreldreløse, britiske syersken Grace Smith, som desperat trenger en ektemann for å frigjøre den obligatorisk enorme pengesummen foreldrene etterlot henne.

Slik ser De Middel for seg at Grace Smith ser ut.Foto: Cristina De Middel
Eposten fra den påståtte Grace Smith.Foto: Cristina De Middel

Eller advokaten Fagbemi Lateef, som ikke lyktes i å finne gjenlevende slektninger av den avdøde Mr. Matthew, sjef for Biooil Oil Servicing LTD, så han tok til takke med noen med samme etternavn. 3,5 millioner dollar venter nå på ny eier, og fotografen har forestilt seg hvordan den nigerianske advokaten kan se ut.

Advokat Fagbemi Lateef, slik De Middel ser ham for seg.Foto: Cristina De Middel
Lateefs generøse tilbud.Foto: Cristina De Middel

Hele portrettserien – med tilhørende eposter – kan du se på De Middels hjemmeside»

(Kilde: fotografens hjemmeside, Petapixel)

Mer om
annonse