Tek.no

Nyhet

Etter to måneder forsinkelse slipper Apple endelig Airpods

Tilgjengelig i Norge nå.

Apple
Stein Jarle Olsen
13 Des 2016 15:23

Samtidig med iPhone-lanseringen i oktober viste Apple frem sine nye trådløse øreplugger Airpods.

Forsinkelser

Siden har det vært stille, og Apple måtte utsette lanseringen på ubestemt tid - visstnok fordi de «ikke trodde på å levere et produkt før det er klart».

Bare for et par dager siden skrev Wall Street Journal at forsinkelsen skyldes at Airpods er et mer komplisert produkt enn mange andre trådløse hodetelefoner, blant annet ved at de mottar signal til begge ørepluggene samtidig, ikke bare den ene.

Det gjør at synkroniseringen mellom ørepluggene er mer komplisert, og en kilde nær Apple skal også ha sagt at Apple har måttet prøve å finne ut hva de skal gjøre når en øreplugg blir borte eller batteriet dør.

Tilgjengelig neste uke

Disse tingene ser det imidlertid ut til at Apple nå har funnet ut av. Selskapet melder om at Airpods nå er tilgjengelige, og i nettbutikken ligger de oppgitt med levering så tidlig som 20. desember, altså om en uke.

Det følger med et etui du kan legge airpodene i når du ikke bruker dem. Etuiet fungerer også som en ladekrybbe.
Apple

I butikk skal de også være tilgjengelig omtrent på samme tid - i begynnelsen av neste uke, og prisen er 1.790 kroner.

Airpods kommer med Apples W1-brikke, som blant annet gjør at det automatisk spretter opp en tilkoblingsforespørsel så fort du har dem i nærheten av en iPhone. De har sensorer som merker om du har dem i øret, og automatisk spiller eller pauser musikken din.

Batteritiden er på opptil fem timer på en lading, og det medfølgende ladeetuiet kan lade batteriet nesten fire ytterligere ganger, for en total batterilevetid på 24 timer.

Alternativene

Vi venter naturligvis på testenheter, men i mellomtiden kan du for eksempel ta en titt på Jabras fullstendig trådløse varianter kalt Elite Sport, som vi allerede har både lyttet på og løpt med.

Om fullstendig uten tråd ikke er nødvendig, kan du eventuelt kikke på vårt rikholdige arkiv av tester av andre trådløse hodetelefoner. Vi har testet både øreplugger, hodetelefoner under 2000 kroner, over 2000 kroner og med aktiv støykansellering.

Les også
Enda et par trådløse Apple-øreplugger blir forsinket
annonse

Les også