Tek.no

Nyhet

Dette er en Android-smartklokke til 12 500 kroner

TAG Heuer Connected er lekre saker - men koster flesk.

TAG Heuer/YouTube
10 Nov 2015 10:00

Det har blitt porsjonert ut opplysinger om den sveitsiske klokkeprodusenten TAG Heuers debut på smartklokke-markedet en stund, og under et direktesendt pressearrangement på tirsdag kunne selskapet endelig avduke produktet, døpt «TAG Heuer Connected».

Klokken ble presentert av TAG Heuer-sjefen Jean-Claude Biver, som hadde inntatt scenen med en entusiasme så intens at han så ut til å nærmest slite seg selv ut.

Det første og viktigste budskapet selskapet ville formidle om den nye smartklokken var at den ikke ligner på en smartklokke, men at den derimot forener det tradisjonelle klokkedesignet som selskapet har raffinert i over 150 år med moderne teknologi.

Titan og safirkrystall

Det var videre viktig for det sveitsiske selskapet å få frem at produktet skiller seg ut gjennom sine eksklusive og luksuriøse egenskaper. Begge disse opplysningene var for så vidt allerede kjente.

De tekniske detaljene er nok derfor mer interessante. TAG Heuer Connected byr blant annet på en skjerm med en oppløsning på 360 x 360 piksler, som skal gi en pikseltetthet på 240 piksler per tomme. Den ytre diameteren til klokkehuset er på 46 millimeter, og tykkelsen er på 12,8 millimeter.

Klokken skilter ellers med safirkrystall, som skal gjøre produktet ripesikkert. Ikke minst er klokken laget av det lette og sterke metallet titan. Nærmere bestemt består urkransen av titan belagt med sort, sandblåst karbid, mens resten av er laget av sølvfarget, finbørstet titan.

Koster rundt 12 500 kroner

Kronen på siden er også laget av børstet titan belagt med karbid. Produktet har videre den såkalte IP67-sertifiseringen som betyr at det tåler kortvarig nedsenking i vann og er støvsikkert.

TAG Heuer har som kjent samarbeidet med Intel i utviklingen av klokken og på innsiden sitter en tokjerners prosessor på 1,6 GHz, uten at det i skrivende stund foreligger noe mer informasjon om denne. Klokken har ellers 1 GB minne, 4 GB lagringsplass, et batteri på 410 mAh, Wi-Fi og Bluetooth 4.1.

Gyroskop, en «tilt-sensor» og mikrofon er også på plass. I likhet med andre smartklokker har den også flere ulike urskiver å velge mellom, samt en rekke ulike applikasjoner for både trening og andre bruksområder.

TAG Heuer blir som tidligere meldt ikke billig, med en pris på 1500 dollar eller 1350 euro – rundt 12 500 kroner. Norsk pris og lansering er imidlertid ennå ikke kjent. For mer informasjon kan du sjekke ut TAG Heuers YouTube-kanal, hvor selskapet har lagt ut flere informasjonsvideoer. Pressekonferansen kan du se under.

Har du ikke lyst til å kjøpe en smartklokke, men ønsker noen av funksjonene? Denne gir din vanlige klokke smartklokke-egenskaper »

Les også
Lyst på en skikkelig eksklusiv smartklokke?
Les også
TAG Heuers luksus-smartklokke selger unna
Les også
Denne smartklokken har et batteri som varer i én uke
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke skal få Apple Watch til å se billig ut
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke er rett rundt hjørnet
annonse