Samsung og HTC disket fra ytelsestest

– Vi vil ikke ha juksemakere med på listene, sier Futuremark.

Hva har Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition, HTC One, HTC One Mini og HTC One Max til felles? En ting er hvert fall at samtlige nå har blitt diskvalifisert fra ytelsestesoversikten til Futuremark, ifølge Theregister.co.uk. Futuremark står bak testprogrammet 3DMark (en ytelsestest Amobil også bruker i mobiltester)

"BenchmarkBooster".Foto: Anandtech.com

Nå ligger de nevnte modellene helt nederst fra og med 603. plass på sin toppliste, med advarsel om at disse er tatt av listen.

"Folk stoler på at ytelsestestene til Futuremark leverer nøyaktige og rettferdige resultater. Derfor har vi også klare regler for produsenter og programvareutviklere som spesifiserer hvordan en plattform kan samhandle med våre ytelsestester. Lett forklart, må en enhet kjøre våre ytelsestester uten modifikasjon", forklarer Futuremark på sine nettsider.

Samsung nekter for å ha jukset

Nettsiden Anandtech.com hevdet i starten av oktober at Samsung hadde presset ytelsen til over 20 prosent av det man normalt ville kunne forvente, på Galaxy Note 3.

Tidligere varslet samme nettsted om at de hadde tuklet med en tilsvarende test på Samsung Galaxy S4-variantene, og at de hadde funnet en funksjon som Samsung kalte "BenchmarkBooster". Samsung nektet imidlertid for at de bevisst prøvde å forandre testresultatene den gang.

"Når en enhet mistenkes for å bryte våre regler, blir den tatt av listen", skriver Futuremark.

Les også: – Samsung øker ytelsen for ytelsestester

Foto: Futuremark

(Kilder: Theregister.co.uk, Futuremark)

Les også
Innrømmer at ny HTC One «jukser» i testprogrammer
Les også
HTC One Max: For stor for sitt eget beste
Les også
Samsung Galaxy S4 Mini: Dette er ikke en Galaxy S4
Les også
– Samsung jukser med ytelsestesten på Galaxy Note 3
Les også
– Samsung øker ytelsen for ytelsestester
annonse