Nyhet

HTC vil redde verden

Lanserer «Power to give», og inviterer deg med på laget.

Mobilen.no/Barcelona: HTC har lansert et initiativ de kaller «Power to give». Målet er å utnytte ledig datakraft fra mobiltelefoner til forskning. Dermed kan du på en enkel måte gi ditt bidrag i kampen mot kreft, diabetes, HIV og andre lidelser, eller til forskning innen astronomi eller fysikk.

Bygger «supercomputer» for Berkeley

Løsningen går i korte trekk ut på at du laster ned en applikasjon til mobilen din. Når det er gjort blir du del av et enormt nettverk, der ledig datakapasitet utnyttes på samme måte som en supercomputer.

Prosjektet er et samarbeid med Berkeley-universitetet, og du velger selv hvilket av de ulike prosjektene du ønsker å bidra til.

For alle med nyere Android

Selv om det er HTC som står bak, er løsningen tilgjengelig for alle som har en Android-mobil med Android 4.3 eller nyere, og 1,5 GHz tokjerneprosessor/1GHz firekjerneprosessor eller kraftigere, og 1 GB RAM eller mer.

Les mer om løsningen på Amobil.no »

For at telefonen din skal bli med på dugnaden må den ligge til lading, og ha minst 90 prosent strøm på batteriet. I tillegg må skjermen være avskrudd, og telefonen må være tilkoblet Internett via Wi-Fi.

Sikker løsning

Når disse betingelsene er på plass, vil Berkeley-forskerne kunne utnytte 10 prosent av kapasiteten på mobilen din. Målet er å få millioner av brukere med på laget, slik at den samlede datakapasiteten blir enorm. HTC bedyrer at prosjektet ikke gir tilgang til informasjon du har lagret på mobiltelefonen din, og at kommunikasjonen foregår på sikre linjer over HTTPS. Du kan også velge å gi prosjektet tilgang til større eller mindre andel av mobilens ledige datakraft.

Programvaren sørger også for at telefonen din ikke blir belastet dersom temperaturen på batteriet overstiger 40 varmegrader.

– Vi ønsker å gi vårt bidrag til en løsning som kan gjøre verden til et bedre sted, og ønsker at alle som vil får anledning til å bli med. Derfor vil du kunne laste ned appen også på telefoner fra andre produsenter enn HTC, sier Peter Frølund, leder for HTC i Norden til mobilen.no.

Men har du Windows Mobile eller iPhone, må du finne andre måter å støtte forskningen på.

Les også: HTC vil satse mer på billigmobiler

Les også
Denne mobilen skal redde HTC
Les også
HTC skal bli mobilens Tesla
Les også
Microsoft med nye Windows Phone-partnere
Les også
HTC vil satse mer på billigmobiler
Les også
HTC må endre telefoner etter patenttap
Les også
Sjekk hvem som gir deg HD Voice
Les også
Kriserammet HTC kutter produksjonen
annonse