Nyhet

Kreative folk vil sjefe over seg selv

Over halvparten av alle amerikanere vil helst si opp jobben sin.

Creative Jobs Report, en amerikansk undersøkelse med over 2000 respondenter, viser at kreative sjeler aller helst vil være sin egen sjef, skriver Mashable. Veldig mange av de som svarte sier de er direkte misfornøyd med sjansene til å utfolde seg kreativt i sin nåværende jobb.

Hele 55 prosent sier de helst ville startet for seg selv enn å fortsette i jobben sin, hvis de hadde hatt mulighet til det. En stabil inntekt sørger imidlertid for at flesteparten forblir i lite kreative og umotiverende jobber.

Begynner med Internett-kurs

Respondentene i studien representerer hele USA, men spørsmålene fokuserer altså på kreativ utfoldelse. Mashable har snakket med sjefen for CreativeLive, som står bak undersøkelsen, og han kan skrive under på at mange amerikanere ønsker seg mer kreative jobber.

– Mange av de som tar våre kurs velger å starte egne bedrifter, eller bli sine egne sjefer på annet vis. De er folk som kanskje har hobbyer i helgene eller en lidenskap, og som prøver å finne ut hvordan de kan gjøre det til et levebrød, sier Mika Salmi i CreativeLive til nettstedet.

Salmis med-gründer Chase Jarvis sier i en pressemelding at USA er på vei inn i en enorm «kreativitetskrise»:

– Når over 51 millioner sysselsatte amerikanere ønsker å forlate jobbene sine for å satse på en mer kreativ karriere, så har vi rystende beviser på at vårt eksisterende utdannings- og arbeidssystemer er ødelagt, sier Jarvis.

Se flere tall fra undersøkelsen her

MOOC i Norge

Internasjonalt er det stor interesse for såkalte «Massive Open Online Classes» (MOOC), i tillegg til e-læring via for eksempel iTunes U eller Khan Academy, og ikke minst apper som Duolingo (lær et fremmedspråk).

I Norge har det så vidt begynt å komme noen MOOC-kurs, som du finner på www.mooc.no. Etter det vi kan erindre var NTNU-professor Arne Krokans først ut med MOOC-kurs på norsk. I skrivende stund har du fem gratiskurs du kan melde deg på:

  • FlexPhil – Examen Philosophicum på nett
  • Spill og Spillifisering
  • Legemiddelregning
  • Teknologiendring og samfunnsutvikling
  • Smart læring

Med disse appene kan du studere smartere:
Lærer'n din skulle bare visst ... »

(Kilder: Mashable)

annonse