Til hovedinnhold

– iPhone vil kunne lukte deg om to år

Selskapet Adamant Technologies vil lansere et iPhone-tilbehør som merker om du har dårlig ånde.

Mobilen din kan allerede se, høre og føle. Nå er det lukt og smak som er neste utfordring. Nettstedet Android Authority har snakket med selskapet Adamant, som mener at de vil lansere et tilbehør til iPhone som kan lukte om et par år. Prisen er ventet å lande på rundt 100 amerikanske dollar.

IBM har forutsett at mobiltelefoner vil kunne smake og lukte innen 2018 (ekstern lenke til daylymail.co.uk).

2000 sensorer

Adamant Technologies i San Francisco jobber med et system som kombinerer 2000 sensorer for å identifisere lukter. Et menneske har rundt 400 sensorer i form av nerver, mens vår beste venn hunden har 2000 sensorer.

– Du har dårlig ånde

Siden det fins mange forskjellige luktkombinasjoner er det likevel mye som gjenstår. Akkurat nå er det programvare for å gjenkjenne dårlig ånde som står i fokus. På den måten kan mobilen fungere som promilletester, i tillegg til å høflig og diskré si ifra om at du bør pusse tennene.

Ifølge Android Authority vil en luktende smarttelefon også kunne overvåke blodsukkeret, noe som er nyttig for diabetikere. Virus og bakterier i lufta eller stoffskifte kan også være mulig å oppdage med en luktende mobiltelefon.

Les også: iPhone 5S kan få fingeravtrykkskanner

(Kilde: androidauthority.com)

annonse