Til hovedinnhold

Meld fra om feil med BYMelding

Oslo Kommune ber om tips når det er hull i veien og fulle søpledunker.

Ved nyttår dukket appen BYMelding opp i App Store og Google Play (Android Market), en app som lar deg melde fra om feil eller mangler i Oslos gater. Det kan for eksempel være at det er dårlig skiltet i gata der du bor, at søpla ikke har blitt hentet eller at det er på tide med en vårrenggjøring av fortauet.

For å teste hvordan dette fungerte sendte undertegnede inn et ønske om at 30-grensen i gata der han bor ble enda tydeligere merket, samt at det kunne virke avskrekkende på de som kjører altfor fort å sette opp et "barn leker"-skilt.

Første arbeidsdag etter påske kom svaret fra Bymiljøetaten:

- Området er skiltet med 30 km/t (30-sone). Vi skilter ikke med "barn leker"-skilt. Råkjøring er det politiet som tar seg av. Takk for at du benyttet vårt meldingssystem.

Gode tilbakemeldinger

Selv om artikkelforfatter ikke fikk ønsket oppfylt, virker det som om det er andre som har fått det. I kommentarfeltet i App Store står det blant annet at Mesta var på plass og tettet et hull i veien dagen etter at det ble meldt inn. En Android-bruker forteller at det nå er mulig å melde fra om mørke gatelys, for så å registrere at noe faktisk blir gjort for å løse problemet.

Sånn sett virker det som om BYMelding absolutt har noe for seg. Bymiljøetaten har ansvar for å gjøre Oslo til en litt triveligere by, og med denne appen er det i alle fall enkelt for innbyggerne å melde fra om feil og mangler.

Bor du i Oslo Kommune kan du prøve selv:

Last ned BYMelding til Android eller iPhone

FiksGataMi er en lignende tjeneste som hjelper deg med å rapportere slike problemer til rette instans. Her kan du enten bruke nettsiden til FiksGataMi eller deres Android-app.

Les også: Her er de essensielle iPhone-appene

Mer om
annonse