Tek.no

Nyhet

Lanserer verdens raskeste CF-kort

Lexar med siste nytt på Compact Flash-fronten

8 Jan 2012 04:25

Etter at vi tidligere i høst skrev om at SD-kortene nærmet seg CF-kortene i hastighet, har nå Lexar sørget for å øke avstanden i Compact Flash-kortenes favør. Med sine nye Professional 1000x CF-kort som skal oppfylle UDMA 7-standarden, har de lansert kort som lover en lesehastighet på minst 150 MB/s. Kortene skal også tilfredsstille VPG-20-kravene, som betyr at kortet er garantert for å holde 20 MB/s i skrivehasatighet.

Minnekortprodusenten Delkin kunne tidligere krone seg med å ha verdens raskeste CF-kort for serieproduksjon, men må nå se seg slått av Lexar. De nye superkortene finnes i flere forskjellige størrelser, alt fra 16GB og opp til 128GB, for de mest plasskrevende av oss. Kortene skal komme i februar, med unntak av 128GB-versjonen som kommer i april.

Pris deretter
Veiledende priser er kun gitt fra produsenten, så hva kortene kommer til å koste når de kommer til butikkhyllene i Norge er ikke kjent. Men det blir ikke billig. Det starter på £149.99 for 16GB-versjonen, mens den dyreste er 128GBs-kortet på £799.

Inkludert i prisen er den siste versjonen av Lexars eget gjennopprettingsprogram. Dette programmet kan hjelpe deg med å finne igjen tapte filer, skulle du være uheldig å slette for mange, eller om kortet blir korruptert. Kortene kommer med livstidsgaranti, noe som ikke akkurat vil skremme bort kunder fra å bruke disse.

Det er også mulig å kjøpe Lexars nyeste minnekortleser, som skal være av få kortlesere på markedet som tilfredsstiller UDMA 7-standarden. Er disse paret sammen skal det godt gjøres å overføre bilder fra kamera til maskinen din raskere.

Ny kortstandard på vei
2012 er et spennende år for minnekortene. Hvilken kortstandard som vil lede an i kappløpet når 2012 er over, er vanskelig å si. Nå har CF-kortene igjen reist fra og fått en god ledelse, men etter at Nikons nye flaggskip D4 ble lansert med plass til både CF-kort og de til nå heller ukjente XQD-kortene, er det tydelig at mye vil skje fremover.

Les også
Minnekort
annonse

Les også