Nyhet

Ingen DVD-avspilling i Windows 8

Microsoft fjerner funksjonalitet fra mediespilleren sin.

Microsoft kunngjorde i går at Windows 8 ikke vil kunne spille av DVD-er via selskapets egne medieavspiller. Grunnen skal være økte kostnader og et stadig krympende marked for å se film fra optiske medier.

Sparer penger

Mange sier optiske medier er på vei ut, og flere bærbare datamaskiner blir i dag solgt uten optisk drev for å gjøre de så tynne som mulig. Nå ser det ut som Microsoft vil hjelpe til å framskynde prosessen.

– DVD-bruken er i fritt fall, uansett hvordan du vrir eller vender på det, og også Bluray-tallene har sunket den siste tiden, skriver Microsoft på bloggen sin, og forklarer at de har måttet ta et valg.

Fordi mens de tidligere har lansert Windows-utgaver med dekodere og funksjoner som lar deg spille av DVD-er og se på kringkastede programmer direkte på PC-en, har det kostet dem store summer i lisenspenger.

Derfor har de valgt å gjøre DVD-avspilling til et valgfritt tillegg i Windows 8. Vil du ha funksjonaliteten vil du måtte betale ekstra penger.

Må oppgradere for å spille av DVD-er

Akkurat hvor mye penger det er snakk er ikke avslørt enda. Det er imidlertid bekreftet at det kun vil være Windows Media Center, som følger med i Pro-utgaven av Windows 8, som vil ha dekodere for DVD- og Bluray-avspilling. Dermed vil du måtte oppgradere til Pro-utgaven dersom du kjøper standardutgaven av Windows 8, som pleier å være den mest populære versjonen av Microsofts operativsystem. Windows Media Player vil ikke kunne spille av DVD-er i det hele tatt.

Heldigvis finnes det alternativer til Windows Media Center. Det vil fortsatt være mulig å bruke tredjepartsprogrammer for å spille av DVD-er og Bluray-plater.

Les også: 10 fine triks i VLC

(Kilde: Microsoft)

Les også
Fra Windows 3.1 til Windows 8
Les også
Fem ting Microsoft må fikse i Metro
Les også
– Windows 8 til nettbrett får bare én nettleser
Les også
Windows 8 kommer i fire utgaver
Les også
– Nei, Start-knappen kommer ikke tilbake
Les også
Nå kan du laste ned Windows 8
annonse