Nyhet

Ny Kina-mobil får Qualcomms nye superbrikke

Xiaomi utfordrer Huawei og ZTE i Europa.

Om du skulle være i tvil; Kina er i ferd med å slå ned stort i mobilmarkedet. Vi har allerde ZTE og Huawei i Europa, men ifølge Phone Arena får de snart følge av enda en kinaprodusent: Xiaomi.

For øyeblikket er Xiaomi kun tilgjengelig i Kina, men nå sier "en pålitelig kilde" til Engadget at de også vil satse på det europeiske markedet i 2013.

To smarte smartmobiler

Xiaomi lanserte sin første smartmobil, "Mi-one", i Kina i august 2011, og denne hadde blant annet en 1,5 GHz tokjerneprosessor (Snapdragon S3), 1 GB RAM, 8-megapikselkamera og en 4-tommers LCD-skjerm. Prisen på denne var i kina bare 310 dollar - 1800 norske kroner.

Oppfølgeren som ble lansert nå nylig, kalt Xiaomi Phone 2, har en Snapdragon S4 Pro APQ8064 firekjerne-prosessor, en 4,3-tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 720 piksler, og ikke minst: prisen er omtrent den samme som forgjengeren. Xiaomi er for øvrig den første mobiltelefonen som kommer med denne nye Snapdragon-brikken.

Hvordvidt Xiaomi velger å lansere sin siste smartmobil i i Europa i starten av 2013, eller om de venter til en nyere modell som kanskje kommer høsten 2013, sier ikke kilden noe om.

Les også: – ZTE må øke prisen

(Kilder: Phone Arena, Engadget)

annonse