Til hovedinnhold

Nå er det 50 000 Android-programmer

Utvalget av programmer for Android OS har eksplodert den siste tiden. Ved juletider fantes det 20 000 apps for platformen, nå er antallet oppe i over 50 000 stk, melder Androidlib.
Det er tydelig at utviklere begynner å få øynene opp for platformen, som spiser en stadig større andel av markedet for smarttelefoner – 5,2 % i siste kvartal 2009, ifølge ComScore. Bare denne måneden har det kommet over 8400 nye apps til Android.
Eiere av Android-telefoner kan nå boltre seg i alt fra værmelding og sudoku til nyhetstjenester og kart. Det voksne utvalget av programmer er med på å sette Android i en egen liga sammenlignet med platformer som Ovi og Windows Mobile.

Dårlig norsk utvalg

Her i Norge kan man desverre bare få tak i de programmmene som er gratis. Det er ikke få – rundt 30 000 stk – men de beste programmene koster som regel penger. Og for å kjøpe programmer trenger man Google Checkout, en løsning som foreløpig kun finnes i 13 land.

Dette står i grell kontrast App Store for Iphone, som har vært åpen for kjøp av apps fra dag én, og nå tilbyr over 100 000 apps til norske brukere. Selv om det er mange overlappende apps som dekker samme behov, og mange apps er av diskutabel nytteverdi, er det ingen tvil om at App Store har et usedvanlig mye bedre tilbud enn sine konkurrenter.

Google kan ennå ikke fortelle noe om når norske brukere vil kunne kjøpe apps fra Android Market.

- Google ruller ut muligheten for betalte apps i flere land så raskt vi kan. Det er foreløpig ukjent når dette kommer til Norge, sa Thomas Jensen, selskapets nordiske PR-sjef, til Digi.no i desember. Siden har det vært stille.

Jensen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.

På utkikk etter Android-mobil? Les våre tester:

- HTC Desire
- HTC Legend
- Sony Ericsson Xperia X10
(KIlder: ComScore, PhandroidDigi.no)

Mer om
annonse