Tek.no

Nyhet

Ukens beste spillanmeldelser

Marte Ottemo
12 Sept 2009 06:00

Endelig helg og tid til å la rumpa sige godt ned i sofaen og plukke fram spillkontrolleren.
Vi har samlet ukens beste spillanmeldelser fra vårt søsternettsted Gamer.no, og kan by på små og søte ninjaer, noe så sjeldent som en flysimulator for konsollspilling, amerikansk fotball på sitt beste og slåss-spillet BlazBlue.
For flere spill, anmeldelser og sniktitter på kommende stortitler, ta turen innom Gamer.no.

Mini Ninjas

Plattform: Xbox 360, PlayStation 3, PC, Wii og DS.
Karakter: 7/10
Steget fra brutal vold til koseaction er tydeligvis ikke langt. Danske IO Interactive har hatt en ganske klar visjon med sine spill tidligere. Dette er tross alt utviklerne bak blant annet Hitman-serien og Kane & Lynch. Vold. Tung vold, har vært i fokus. Derfor er det litt overraskende at de samme folka nå kommer med Mini Ninjas, et småsøtt familiespill i tegneseriestil
Forutsetningene er relativt klare. En ond samuraimester har forhekset landet, og uskyldige dyr blir omgjort til en hær av samuraier. Sjefen din sender sine beste ninjaer for å kvitte seg med problemet, men ingen av dem returnerer. Til slutt er det bare to igjen, Hiro og tjukkasen Futo. Begge er ferske og upolerte, men man har ikke noe valg – de er det aller siste håpet i konflikten mot den onde samuraimester.
Spillet blander plattformelementer, utforskning, action og eventyr på en god måte. Dessuten er dette et spill hele familien kan ha glede av, selv om det mangler en samarbeidsmodus. Her kan du samle på ting og tang, samt vise dine evner i morsomme kamper. Alt gjøres for å redde små, søte dyr – volden fra utviklernes tidligere spill er borte vekk. På toppen av det får vi servert herlig stilisert grafikk, som utvilsomt bidrar til innlevelse og engasjement. Alt i alt er de timene du tilbringer med Hiro og vennene hans vel verdt investeringen.
Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

Madden NFL 10

Plattform: Xbox 360, PlayStation 3 (testet), PlayStation 2, Wii, PSP og DS.
Karakter: 9/10


La det være sagt med én gang at dette ikke er et spill for alle. Amerikansk fotball er en forholdsvis ubetydelig sport her til lands, og mannen i gata finner neppe særlig mye glede i dette spillet med tanke hvor radikalt forskjellig det er fra det meste annet av ballsport. Dette er et nisjespill, og kan ikke kjempe med sine brødre i FIFA- og NHL-seriene om å være umiddelbart tilgjengelig for folk flest.
Når det er sagt så er dette et av de mest velpolerte og autentiske sportsspillene jeg har prøvd, og det tar virkelig amerikansk fotball på alvor. Fantastisk grafikk, naturtro taklinger som får deg til å rope au, tilnærmet uendelige valgmuligheter, flust av spillmoduser og et genuint underholdende gameplay er stikkordene her. Er du nysgjerrig på sporten eller en generell sportsidiot så er dette det nærmeste du kommer ekte vare uten å få grønske på klærne, og det anbefales på det varmeste. Er du en hardbarka amerikansk fotball-supporter så er dette sannsynligvis et selvskrevent kjøp allerede, og hvis ikke så vet du hva du må ha nå.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

Plattform: PS3, Xbox 360
Karakter: 7/10


Flysimulatorer er sjelden kost i dagens spillmarked, og flysimulatorer for konsoll direkte utrydningstruet. Joda, vi får litt arkadeaktig flymoro i Ace Combat-serien og diverse andre flyspill, men det går svært lang tid mellom de ekte simulatorene.
Fra PC til konsoll .IL-2 Sturmovik: Birds of Prey er et forsøk på å ta PC-ens mest populære kampflysimulator over på konsollmarkedet, og det er i stor grad vellykket. IL-2 Sturmovik på PC er et spill som ikke inngår kompromisser i forhold til realisme, og selv om konsollversjonen ikke er like kompromissløs er den sannsynligvis det nærmeste du kommer å fly et ekte krigsfly fra andre verdenskrig uten å kjøpe deg spill-PC. Eller fly et ekte krigsfly fra andre verdenskrig, selvsagt.
IL-2 Sturmovik: Birds of Prey gjør en god jobb med å skape en simulatorpreget flykampopplevelse for konsoll, og av den grunn alene er det nok mange som vil sette svært stor pris på spillet. Det tilbyr dessuten en rekke heftige luftkamper i de krigsherjede skyene over Europa, lekker grafikk og svært realistiske cockpiter, så hvis du liker å fly har du god grunn til å ta en titt. Det jeg føler mangler er mer varierte og interessante oppdrag, og en dynamisk kampanje eller i det minste en interessant historie som kan trekke meg videre. Alt for ofte føles det som om du spiller en serie frittstående oppdrag som ikke har noe med hverandre å gjøre, og som heller ikke tilbyr særlig mange minneverdige situasjoner.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

BlazBlue: Calamity Trigger
Plattform: PS3
Karakter: 6/10


Hvem hadde trodd at 2009 skulle bli året da 2D-slåssesjangeren skulle oppleve en renessanse? BlazBlue: Calamity Trigger imøtekommer kritikken om lav tilgjengelighet i 2D-slåsserspillserier på en altfor overdrevet måte. Dette blir nok det såkalte «go-to»-spillet mellom de hardeste netturneringene for mange kampspillentusiaster der ute; et pausespill hvor det ikke handler så mye om å denge snørra av motstanderen som å få selve dysten til å se pen ut. Dette bekreftes lett av mitt lille eventyr med den amerikanske nettkoden (som oppkoblingsmessig forøvrig er veldig bra): Her herjer det total kaos og anarki med foreløpig få «kunstnerisk» anlagte feinschmeckere.
Jeg skulle ønske jeg her kunne prøve å unngå de mest generiske, produktveiledende, og oppsummerende vendingene – som at det er mest moro å oppdrive i flerspillermodusene, at man har best kontroll med en arkadestikke og så videre – men disse passer så altfor godt til å beskrive BlazBlue likevel. Det du til syvende og sist bør vite er at spillet er meget underholdende. Det har en utrolig pen og annerledes grafisk fremstilling enn andre spill av sin type. Den tilfredsstiller nok mange sultne japanfantaster der ute. Men som et slåsserspill blir det rett og slett for lite utfordrende.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Les også
Alle ukens spillanmeldelser
annonse