Tek.no

Nyhet

iPhone-suksess til Android

18 Okt 2010 11:51

Angry Birds har blitt en megahit på iPhone, og nå har spillet også blitt tilgjengelig for Android-telefoner. Det er gratis, men du må tåle litt reklame. Til gjengjeld får du den fulle versjonen av Angry Birds.

Hvis du ikke har spilt Angry Birds på iPhone, iPod eller iPad kan vi kjapt oppsummere at det ligner litt på det klassiske PC-spillet Worms. Historien er at grønne griser har rappet eggene til noen fugler, noe som har gjort fuglene fly forbannet. Nå vil de ta hevn, og det i japansk kamikaze-stil. Du skal nemlig skyte fuglene ut av en stor sprettert og tilintetgjøre de grønne grisene.

Sjekk terningkastene Angry Birds har fått på AppLista.no

1 million nedlastninger på en dag
Mange Android-brukere har tydeligvis fått med seg at Angry Birds har falt i smak blant iPhone-brukerne. På én dag hadde nemlig over en million Android-brukere lastet ned gratisspillet, ifølge TechRadar. Og det var via nettsiden GetJar.com, før spillet ble tilgjengelig i Android Market.

I Apples App Store koster Angry Birds henholdsvis 6 og 29 kroner til iPhone og iPod. For Android er det spilldistributør GetJar som har fått i stand en avtale med utvikler Rovio om å utgi fullversjonen gratis, med reklame. Etter hvert vil det imidlertid komme mulighet for betaling for tilleggsfunksjoner til spillet.

Angry Birds er nå tilgjengelig i Android Market. Hvis du ikke finner det i listen kan det også lastes ned via nettsidene til GetJar. Velger du sistnevnte løsning må du godta nedlastning fra tredjepartsaktører (innstillinger -> Programmer/Applications -> huk av på Ukjente kilder)

Samme nettsted har for øvrig et meget godt utvalg av spill og apps - de aller fleste gratis.

LES OGSÅ: 15 supre Android-apps

Les også
Angry Birds blir brettspill
Les også
Ikke bli sinna på Angry Birds
Les også
Nå kommer Angry Birds overalt
Les også
Full fart på AppWorks
Les også
Norge får egen konferanse om apps
Les også
De 20 beste iPhone-spillene
Les også
15 supre Android-apps
annonse

Les også