Nvidias nye budsjettkort til bare noen hundrelapper bør friste e-sport-spillere

Har sluppet GT 1030 i all stillhet.

Vi hører mest om skjermkortene i de øvre segmentene, men nå har Nvidia sneket et skjermkort i den motsatte enden av skalaen ut på markedet, og det har de gjort uten store ståheien. Det skriver blant andre VentureBeat.

Nvidias nye skjermkort, som altså er Pascal-basert, heter GT 1030 og tilhører det nedre segmentet, hvor det først og fremst konkurrerer med AMDs RX 550.

Svakt, men veldig billig

Kortet, som kommer i tredjepartsutgaver fra blant andre MSI, har som man kan vente ganske beskjedne spesifikasjoner. Det byr på en klokkefrekvens på 1265 MHz med en boostfrekvens på 1518 MHz, 2 GB videominne og 384 CUDA-kjerner. Av porter byr det på HDMI 2.0 og DisplayPort 1.4.

Det er ikke nok kraft til å kjøre de tyngste spillene på markedet, men for e-sport-entusiaster bør det gå smertefritt å kjøre spill som Counter Strike, League of Legends, Rocket League og Dota 2.

Ellers har GT 1030 lavprofil formfaktor og dimensjoner på 159 x 69 x 19 mm, som skal gjøre det lettere for selvbygge å bruke kortet i mindre rigger. Strømforsyningskravet er på kun 300 watt.

Ikke overraskende er GT 1030 et svært rimelig skjermkort, med en amerikansk start pris på bare 70 dollar, cirka 600 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent ennå, men det ser ut til at kortet dermed vil legge seg omtrent samme nivå som konkurrenten AMD RX 550, som koster cirka 800-900 kroner i Norge med 2 GB minne.

Alle spesifikasjonene til kortet kan du finne hos MSI.

Trenger du litt mer krutt? Her er AMDs nye Vega-skjermkort »

Les også
Derfor øker grafikkort-prisene snart
Les også
AMDs nye Vega-skjermkort er lekket
Les også
MSI RX 580 8GB «Gaming X»: Nye AMD RX 580 lever ikke opp til navnet
Les også
RX 580-toppmodellen kan bli flere hundrelapper billigere
Les også
AMDs Vega RX på bilder
annonse