Til hovedinnhold

Her er nyeste generasjon av Samsungs «kredittkort-SSD»

Nye T5 byr på solid lagringsplass og ytelse i svært kompakt format.

Samsung slapp først de bankkort-store, eksterne SSD-modellene i T-serien i 2015, og i en pressemelding kan selskapet nå kunngjøre at den seneste generasjonen har sett dagens lys, nemlig SSD T5.

De nye T5-modellene er som før svært kompakte saker. Nærmere bestemt har modellene ytre dimensjoner på beskjedne 74 x 57,3 x 10,5 millimeter, som er omtrent samme størrelse som et bankkort – dog riktignok en del tykkere. Vekten er på 51 gram.

Opptil 2 TB

Inn på denne plassen har Samsung stappet opptil 2 TB med lagringsplass om man velger den sortfargede utgaven, som også kan leveres med 1 TB. Om man ikke har behov for fullt så mye lagringsplass kan man velge en blåfarget versjon som kommer med enten 250 GB eller 500 GB.

Samsung SSD T5.

SSD-ene er basert på Samsungs seneste utgave av den tredimensjonale minneteknologien V-NAND, som opererer med minneceller stablet oppå hverandre i 64 lag. Ytelsen ligger på høyst brukbare 540 MB/s, og i tillegg er T5 laget for å tåle et fall fra opptil 2 meter ved hjelp av en ekstra sterk ramme og aluminiumskropp

T5-modellene benytter ellers USB 3.1-grensesnittet og kommer med 256 bits AES-kryptering. Samsungs har også utstyrt SSD-ene med ny «intuitiv» programvare for både Windows og Mac som skal gjøre det enkelt å sette opp passord og motta fastvare-oppdateringer.

De nye SSD-ene skal bli tilgjengelig globalt i disse dager og har allerede begynt å dukke opp i norske nettbutikker. Prisene ligger i skrivende stund på mellom 9000 kroner for 2 TB-versjonen og 1600 kroner for 250 GB-utgaven. Flere tekniske detaljer finner du hos Samsung, og se også introduksjonsvideo under.

Samsungs TV-er lar deg nå direktestrømme Steam-spill »

annonse