Til hovedinnhold

Samsungs nye stemmeassistent skiller seg fra konkurrentene – og får egen knapp på S8

Samsung har dratt sløret av Bixby.

Colourbox/24488588

Samsung har som kjent allerede en stemmeassistent kalt S Voice, men i forbindelse med sin forestående Galaxy S8-lansering har det tidligere kommet frem at selskapet jobber med en ny og ganske annerledes assistentfunksjon. Nå har Samsung avduket den nye teknologien, som har fått navnet Bixby.

Bixy beskrives av Samsung selv som fundamentalt forskjellig fra andre stemmeassistenter på markedet og skal gjøre brukeropplevelsen både dypere og mer intuitiv på samme tid.

Gir full kontroll på apper

Det som skal gjøre assistenten annerledes er blant annet at den kan brukes til å styre applikasjoner på en mye mer detaljert måte enn andre tjenester. Nærmere bestemt skal Bixby ifølge Samsung kunne utføre alle de samme kommandoene som brukeren utfører via berøringsskjermen i apper.

Galaxy S8 får en egen knapp for den nye stemmeassistenten. Dette er et tidligere lekket bilde av telefonen.
Slashleaks

Dermed ser det altså ut til at man man kontrollene appene ene og alene med stemmeassistenten. Assistenten skal også være i stand til å la brukerne selv skreddersy interaksjonen med appene, altså hva som skal styres med stemmen og hva man vil overlate til vanlig berøringskommandoer.

Bixby skal også kunne forstå den fulle konteksten og intensjonen til brukeren når man jobber i apper, slik at man kan fortsette å utføre oppgaver i appene når man starter tjenesten igjen, i stedet for å begynne på nytt.

Hvor godt dette vil fungere, spesielt på norsk hvor Apple-konkurrenten Siri sliter hardt, gjenstår å se.

Får dedikert knapp

Ikke minst har Samsung lagt ekstra stor vekt på naturlig og intuitiv interaksjon med den nye stemmeassistenten, gjennom noe de kaller «kognitiv toleranse». Dette innebærer at tjenesten vil forstå hva du mener når du snakker med den, selv om informasjonen du gir er mangelfull og unøyaktig.

Tjenesten vil utføre kommandoene etter beste evne, og om den trenger mer informasjon vil brukeren få beskjed om dette fortløpende, slik at man ikke trenger å starte på nytt flere ganger etter hverandre for å gjøre seg forstått.

Ellers er det verdt å merke seg at Samsung bekrefter at den nye stemmeassistenten vil få en egen, dedikert knapp på Galaxy S8, noe rykter tidligere har antydet. Knappen vil befinne seg på siden. Telefonen vil også komme med en del forhåndsinstallerte, Bixby-kompatible apper.

Ifølge Samsung skal alle enhetene deres etter hvert bli utstyrt med Bixby, så den er altså ikke forbeholdt de nye mobilene. Alle detaljene om den nye stemmeassistenten, og Galaxy S8-telefonen for øvrig, vil vi få den 29. mars, når Samsung offisielt avslører sitt nye flaggskip.

Snart får vi trolig også bøyelige mobiler fra Samsung »

annonse