Tek.no

Nyhet

Komplett skrur opp prisene på mobilabonnementene sine – innfører fri EU-roaming for alle

Skjermdump
15 Mai 2017 14:37

15. juni trer nye EU-regler for mobilbransjen i kraft. Da blir det forbudt å ta separat betalt for roaming i EU og EØS, og sakte, men sikkert har de aller fleste av operatørene lansert nye abonnementer for å føye seg etter regelverket.

Setter opp prisene

Felles for alle har stort sett vært at de har sett seg nødt til å sette opp prisene eller redusere de inkluderte datamengdene for å få på plass de nye betingelsene.

På Tek-konferansen i Strømstad forrige uke virket også konsensus å være at betingelsene gjør det ekstremt vanskelig for norske lavprisoperatører å tjene penger, og at måten internprisingen er løst innad i EU kraftig favoriserer operatører i land som har positiv netto turiststrøm fra Norge, slik som Spania.

Ettersom det kreves 30 dagers varsel for å endre kundenes betingelser, forventet vi at de siste operatørene ville gjøre sine oppdateringer i dag. Komplett Mobil har gjort som vi forventet, mens Chili Mobil fortsatt opererer med sine gamle betingelser.

Og ikke bare oppdaterer Komplett sine eksisterende abonnementer, de tilfører også noen nye alternativer. Også Telipol oppdaterte før helgen sine abonnementer ved å gjøre roaming inkludert. Her er de nye abonnementene, samt hva du kan få hos andre operatører.

(PS: Chili Mobil har varslet at de offentliggjør nye priser til sine kunder i dag. Vi har derfor valgt å holde dem utenfor sammenlikningen under frem til vi vet hva de nye vilkårene blir).

*= Kan kun bestilles frem til 1. juni.

Billigst for 1 GB

Som vi ser legger Komplett seg bittelitt under Ice og Hello, som til nå var billigst i den oppdaterte 1 GB-kategorien, i alle fall om vi ser bort fra Fjordkraft, som opererer med «fordelspris» på 119 kroner for 1 GB for dem som har strøm fra selskapet i veggen.

Komplett legger seg ellers omtrent på linje med de billigste konkurrentene gjennom resten av porteføljen. 30 GB-abonnementet Megaflex forblir slik det har vært, men får de tidligere valgfrie 80 kronene for EU-roaming lagt på toppen, slik at prisen nå blir 579 kroner i måneden.

Hadde du 10 GB fra Komplett tidligere med roaming inkludert, får du nå 12 GB for samme pris på 379 kroner. Hadde du ikke roaming inkludert, må du enten ta til takke med 6 GB for 299,- eller gå opp 80 kroner for 12 GB og roaming inkludert.

I det nye prislandskapet fremstår 12 GB-abonnementet til 379 kroner i måneden som en god deal, i alle fall før vi ser hva Chili gjør med prisene sine, noe vi altså vet skal skje i dag. De har tidligere tilbudt 10 GB i måneden for 294 kroner, eventuelt 349 kroner med roaming inkludert.

Telipol beholder tilsynelatende sine tidligere alternativer, kun med prisjustering. Også de legger seg på konkurrentenes nivå stort sett gjennom hele porteføljen, men når Komplett som nevnt tilbyr 12 GB til 379 fremstår det som litt gnient å kreve 399 kroner for 10 GB. Om du er Fjordkraft-kunde får du for øvrig 10 GB til 339, mens kunder med TV og bredbånd hos Get får 12 GB til 369,-.

Slik sett synes vi Telios 5 GB+EU-abonnement til 258 kroner, som også vant vår forrige kåring av beste mobilabonnement i middels bruk-klassen i mars, fremstår som en bedre og bedre deal. For den prisen får du ikke stort mer enn 3 eller 4 GB hos samtlige av konkurrentene.

annonse

Les også