Til hovedinnhold

Dette er Sonys Google Home-konkurrent

Sonys nye smarthøyttaler sender fyldig lyd i alle retninger og kan styres uten berøring.

Sony

Den japanske elektronikkgiganten Sony har allerede mange trådløse Bluetooth-høyttalere i sin portefølje, og derfor kommer det kanskje ikke som en overraskelse at selskapet nå har avduket en ny smarthøyttaler som sikter seg inn mot Google Home og dets like.

Sonys nye smarthøyttaler heter LF-S50G og er en stemmeaktivert, trådløs høyttaler som kommer med den nye Google Assistant-løsningen innebygget. Dermed blir produktet altså et nærliggende alternativ til Google Home.

Sonys nye smarthøyttaler kan styres uten berøring.
Sony

Solid lyd og berøringsfri kontroll

Høyttaleren sender ut lyd i 360 grader og skal ifølge Sony by på solid lydkvalitet via egen, dedikert basshøyttaler og bassrefleks-kanal som kontrollerer resonansen. En annen nevneverdig egenskap at den har støtte for «berøringsfri» kontroll, som innebærer at man kan justere blant annet volum ved å utføre håndbevegelser i løse luften over høyttaleren.

I tillegg byr høyttaleren på automatisk volumkontroll, som betyr at den for eksempel vil oppjustere volumet dersom bakgrunnsstøyen i rommet øker, og justere ned igjen når støyen forsvinner. Produktet har også IPX3-sertifisering, som innebærer at den tåler lett vannsprut.

I likhet med mange andre smarthøyttalere har Sonys nye modell ellers et sylinderdesign, og de ytre dimensjonene er på 110 mm X 162 mm, mens vekten ligger på 750 gram. Høyttaleren har en europeisk pris på 230 euro, litt over 2000 kroner, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Dermed er den en god del dyrere enn Google Home, som koster litt over tusenlappen i USA, men billigere enn Apples HomePod, som har en amerikansk pris tilsvarende rundt 3000 norske kroner. Av andre aktører har Microsoft også kunngjort en smarthøyttaler, og Facebook skal visstnok også slippe en modell.

Elektronikkgiganten Samsung har visstnok også en smarthøyttaler på gang »

annonse