Tek.no

Nyhet

Potta som gjør plantehold til en lek

Glemmer du å vanne plantene? Denne potta gjør det for deg.

Parrot/Skjermdump fra YouTube
Vegar Jansen
6 Jan 2016 20:00

Franske Parrott sysler med litt av hvert, i hovedsak alskens fjernstyrte droner, men også slikt som hodetelefoner og smarte blomsterpinner.

Ja, du leste riktig. I et par års tid har Parrot Flower Power mot alle odds holdt liv i sitrontreet Severin, og kan anbefales for alle som ikke har noe i nærheten av grønne fingre.

Men nå ser det ut til at Parrots blomsterpinne får en kumpan i form av en blomsterpotte: Parrot Pot. Noen revolusjonerende nyhet er det kanskje ikke – vi tok en titt på en prototype på fjorårets CES-messe, men den nådde aldri markedet.

Sjekker og vanner

Parrot Pot er ikke for de aller største plantene, men med plass til et par liter jord og like mye vann vil du nok finne noe som passer i den. Potta har sensorer som måler fuktighet, temperaturer, lys og gjødselnivå. Gjennom en mobilapp kalt Flower Power gir den da beskjed om den står for kaldt eller får for lite sol.

Snart kommer Parrot Pot for salg. Bildet er av fjorårets prototyper.
Rolf B. Wegner, Tek.no

Det betyr at den også må vite hvilken plante det er snakk om, noe du da selvfølgelig må sette opp i appen. Den har en database på omtrent 8000 forskjellige planter, så du har gode muligheter for å finne din der.

En fordel Parrot Pot har i forhold til selskapets blomsterpinne er at den sørger for å vanne planten – veldig kjekt for deg som har en veldig kresen plante eller ikke har mulighet til å finne en plantepasser når du drar på ferie.

Ifølge Parrot vil den kjekke potta komme på markedet i løpet av årets første kvartal. Prisen skal ligge på hundre dollar – eller omtrent det dobbelte av det du må ut med for blomsterpinnen.

Sjekk disse småsakene fra Parrot:
Sniktitt: Jumping Sumo og Mini Drone >>>

(Kilde: TechCrunch)

Les også
Hver gang du søker her er du ett steg nærmere å plante et tre
Les også
Se bildene fra Nordens største dronekonferanse
Les også
Dauer alle plantene dine? Da kan denne potta være redningen
Les også
Den lure blomsterpinnen som reddet sitrontreet Severin
annonse

Les også