Til hovedinnhold

Dette skal være bildene av AMDs neste topp-skjermkort

Lekkasjer avslører den nye toppmodellen.

EA / DG`s Nerdy Story
Ole Henrik Johansen

Det er ventet at AMD i morgen kveld skal holde en pressekonferanse der de vil vise frem sine helt nye skjermkort, men allerede nå er det lekket en rekke bilder av det som skal være to nye Radeon-kort fra selskapet. Bildene viser deg blant annet hvordan det nye R9-290X-kortet – toppmodellen i Hawaii-serien – vil se ut.

Den andre modellen som er avbildet skal angivelig være etterfølgeren av dagens Radeon HD 7700-serie fra AMD, melder Sweclockers.

Toppmodellen R9-290X

AMDs nye toppmodell ser nokså anonym ut.Foto: DG`s Nerdy Story

Spesifikasjonene rundt det nye flaggskipet fra AMD, R9-290X, har allerede vært kjent i noen dager. Den nye grafikkbrikken er produsert ved hjelp av 28-nanometerteknikk, og skal være hele 18 prosent større enn dagens toppbrikke Tahiti.

Den nye toppmodellen får en minnebuss med 384-bits båndbredde, og selve klokkefrekvensen i kjernen skal etter ryktene å dømme ligge like over 900 MHz. AMD R9-290X skal dessuten støtte den kommende DirectX-versjonen 11.2, som vi vil bli eksklusiv for Windows 8.1 og Xbox One.

Ny mellomklassemodell

Dette skal være AMDs nye mellomklassekort.Foto: DG`s Nerdy Story

Det er også kommet ut bilder av det som er ventet å bli erstatteren for dagens HD 7700-serie, nemlig AMD R7-260X. Bildene viser et utviklerkort, så det er ikke hundre prosent sikkert at dette er det endelige utseendet til kortet.

Når det kommer til spesifikasjonene er det veldig lite som er kjent, annet enn at den vil ha en prosessor som er kjent under kodenavnet Curacao. Men det virker som det nye R7-260X-kortet kommer til å bli et nytt alternativ i mellomklassen, og skal derfor antagelig måle krefter med Nvidias GeForce GTX 650 Ti Boost.

Det finnes mange finurlige måter å øke ytelsen til et skjermkort:
Les hvordan det gikk da vi festet en enorm vifte på et gammelt kort (Ekstra) »

(Kilde: Sweclockers, TechPowerUp, PCPer )

Mer om
annonse