Nyhet

Et av verdens største bildebyråer er solgt

Getty Images solgt for over 3 milliarder dollar.

I 2008 kjøpte det amerikanske selskapet Hellman & Friedman opp bildebyret Getty Images for 2,4 milliarder dollar. Nå er imidlertid byrået solgt igjen, og det kan tyde på at Hellman & Friedman har tjent gode penger på det populære bildebyrået. Selskapet ble nemlig solgt for over 3,3 milliarder dollar.

Les også: Norsk bildebyrå ser dagens lys

Getty Images er et nettsted med en av verdens største samlinger av såkalte stock-bilder, det vil si bilder som kan kjøpes og lastes ned for ulike formål. De har en av verdens største kataloger, bestående av over 70 millioner bilder og over 30 000 timer med video. Om seg selv skriver selskapet "We are a leading provider of digital media worldwide, creating and distributing a range of assets – from royalty-free stock photography and editorial images to footage, music and multimedia – that help communicators around the globe tell their stories. " (hentet fra gettyimages.com)

Les også: Nå kan du bli Magnum-medlem

Selskapet som kjøper opp bildebyrået er The Carlyle Group, som var med å stifte selskapet tilbake i 1993. Carlyle Group, som er et av verden største, private aksjeselskap, vil bli hovedaksjonær i selskapet, men også de originale mennene bak selskapet, Mark Getty og Jonathan Klein, vil få en større andel aksjer i selskapet.

Getty Images var det første selskapet som solgte bilder på internett, og deres oppkjøp av det populære stock-selskapet Istockphoto i 2006 styrket selskapets posisjon som et av verdens ledende bildebyråer betraktelig. De har også en relativt gunstig avtale med bildedelingssiden Flickr, som lar brukere av dette nettstedet lisensiere bildene sine gjennom Getty, og dermed tjene penger på å få bildene sine solgt.

Det har også vært en del diskusjon og kontroverser rundt selskapet, og flere ganger har Getty blitt beskyldt for å utnytte svake fotografer som ønsker å få solgt bildene sine. De er kjent for å ta en veldig høy prosentandel av salgssummen, og la fotografen sitte igjen med en brøkdel av inntektene. I et intervju med det nettstedet British journal of photograhy forteller medeier og administrerende direktør for Getty Jonathan Klein at oppkjøpet vil hjelpe selskapet å vokse seg større internasjonalt, samtidig som at det vil forbli slik det fremstår i dag for brukerne og bidragsyterne.

Les også: Getty kan selge bildene dine

Kilder:
www.dpreview.com
www.djp-online.com

Les også
Bildebyrå godkjenner kompaktkamera
Les også
Getty kan selge bildene dine
Les også
Getty Images solgt
annonse