Nyhet

Sjekk denne nifse ansiktsmanipuleringen

Italiensk kunstner lager surrealistiske «skrekk-portretter».

Det finnes som kjent knapt grenser for hva som kan skapes ved hjelp av bilde- og videomanipulasjon, noe som gjør dette til et ytterst velegnet redskap for kunstnere, særig om man også er kyndig innen datagrafikk.

Nå kan nettstedet The Verge melde om et estetisk fascinerende verk med en relativt fryktinngytende og radikal form for digital bildemanipulering.

Nifse ansikter

Verket er en video med navnet «Portrait» og kan kanskje best beskrives som en serie animerte, surrealistiske portrettmalerier av sterkt fordreide og manipulerte ansikter. Det heller selsomme temaet gjør betegnelsen «skrekk-portretter» nærliggende.

Mannen bak det eksperimentelle kunstverket er en italiener ved navn Donato Sansone, som går under kunstnernavnet «Milkyeyes». På sin Vimeo-side har Sansone lagt ut en rekke andre både groteske og surrealistiske videoer med en gjenkjennelig, visuell signatur.

«Portrait» er 2 minutter og 50 sekunder langt, og ble visstnok laget med en rekke ulike redigeringsverktøy. Dessverre ser det imidlertid ikke ut til at kunstneren har lagt ut noen av de tekniske detaljene om metoden. Videoen kan du se under - om du tør.

Nordic Light byr også på kunstneriske bilder denne gangen: Slik blir fotofestivalen i år »

(Kilde: Donato Sansone, via The Verge)

Les også
Se den nærmest hypnotiske videoen av stjernehimmelen
Les også
Se hvordan en snøkrystall blir til
Les også
Slik blir Nordic Light 2014
annonse